İslâm'ın şartının 7 olduğunu sohbetlerinizden öğrendim. Bu konu hakkında değerli görüşleriniz alabilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm'ın şartının 7 olduğunu sohbetlerinizden öğrendim. Bu konu hakkında değerli görüşleriniz alabilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm'ın şartının 7 olduğunu sohbetlerinizden öğrendim. Bu konu hakkında değerli görüşleriniz alabilir miyiz?

Tamam, güzel. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime- i şahadet getirmek; İslâm’ın 5 şartını ifade eder. Ama İslâm’ın şartı 5 değildir, 7’dir. Allah'a ulaşmayı dilemek ve Allah’a teslim olmak. Dilemek sadece bir dilektir ama teslim olmak önemlidir. Çünkü ruhun da fizik bedenin de nefsin de iradenin de Allah’a teslim olması temel hedeftir. Allahû Tealâ İslâm demekle bunu kasteder.

İslâm “teslim olan” demektir. Bizim dînimiz İslâm dînidir yani teslim olanların dînidir. Bu teslim olan insanlar, en kolay şekilde ruhlarını Allah’a teslim ederler ve Allahû Tealâ’nın daha kolay bir şeyi de yoktur zaten. “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Allahû Tealâ garanti vermiş ve kim Allah'a ulaşmayı dilerse Allah ona mutlaka mürşid sevgisi verir. Kişi mutlaka mürşidine ulaşır veya mürşidinin bir vekiline ulaşır. Tâbiiyetle beraber ruh vücudu terk eder. 7-8 aylık bir devrede de o ruh mutlaka Allah’a ulaşır. O kişi Allah'a ulaşmayı gerçekten dilemişse vazifelerini yapmakta hiçbir sıkıntı çekmez. Çünkü o vazifeler onun için artık doyulmaz zevkleri ifade eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular