Kalpte hardal tanesi kadar îmân Allah'a ulaşmayı dilediğimiz zaman mı oluşur?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Kalpte hardal tanesi kadar îmân Allah'a ulaşmayı dilediğimiz zaman mı oluşur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kalpte hardal tanesi kadar îmân Allah'a ulaşmayı dilediğimiz zaman mı oluşur?

Hayır. Bir insan için Allah’a inanmak konunun temelini teşkil eder. Eğer Allah’a inanıyorsak bu kalbimizdeki îmân müessesesi Allah’ın bizim üzerimizde bir tesiri olmasına sebebiyet verir ve ruhumuzu Allah’a ulaştırmayı dileriz.

İşte böyle bir dilek varsa, kişi Allah'a ulaşmayı dilemişse ancak o zaman ölmüş olsa bu kişi, Allah'a ulaşmayı dileyip te ölmüş olsa 1. kat cennete girer. Yaşarsa ne olur? Yaşarsa mutlaka Allah ona mürşid sevgisi verir ve kişi mürşidine Allah’ın o verdiği sevgi dolayısıyla mürşidini arama noktasına girer kişi ve hacet namazını kıldığında, boy abdesti alıp hacet namazını kıldığında Allah ona gerçekten Allah'a ulaşmayı dilemişse mutlaka mürşidini gösterir. Gösterirse ne olur? Kişide öyle bir istekle mürşidine tâbî olma arzusu Allahû Tealâ tarafından oluşturulur ki; kişi mürşidi dünyanın neresindeyse oraya gitmek ister ve tâbiiyetini gerçekleştirmek ister.

Sevgili kardeşlerim! Tâbiiyet önemli bir müessese. Çünkü tâbiiyet olmadan kişinin İslâm dîninin sahibi olması mümkün olmaz. İslam dîni lügat manası itibariyle teslim dînidir. Yani İslâm “Allah’a teslim olan” demek.

• Öyleyse bir kişi Allah'a ulaşmayı diler; 1. safha.
• Bu, ona mürşid sevgisi verir. Gider mürşidine tâbî olur; 2. safha. Ve ruhu vücudundan ayrılır.
• Allah’a doğru yola çıkan ruh 3. safhada Allahû Tealâ’ya ulaşır; 1. teslim, 3. safha.
• Sonra fizik beden teslim olur; 4. safha.
• Sonra nefs teslim olur; 5. safha.
• Sonra kişi muhlis olur ve 6. safha.
• Neticede iradesini de teslim eder ve 7. safhanın sahibi olur.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ bunları farz kılmıştır ki; insanlar 1. kat cennetle hedefe ulaşsınlar. Bir defa cehennemden kurtulsunlar. Allah'a ulaşmayı diledikleri anda 1. kat cennetin sahibidir kişi ve cehennemden kurtulmuştur. Ondan sonrakileri gerçekleştirdikçe 2., 3., 4., 5., 6. ve 7. kat cennetlerin sahibi olacaktır.

Öyleyse bütün insanlar için cennetler hazırdır. Herkes bu istikamette kendine düşeni yaparsa söylediğimiz standartlarda o da 7. kat cennetin sahibi olabilir. Ama böyle bir şey için mutlaka daimî zikre, kesintisiz zikre ulaşması gerekir. İradesini de Allahû Tealâ’ya teslim etmesi, ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini bir kişinin Allahû Tealâ’ya teslim etmesi 7. kat cenneti sağlar.

Allah razı olsun.

Benzer konular