Allah yolunda yaptığımız hizmetlerin en ahsen şekilde yapılması için ne buyurursunuz? Nelere dikkat etmeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah yolunda yaptığımız hizmetlerin en ahsen şekilde yapılması için ne buyurursunuz? Nelere dikkat etmeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah yolunda yaptığımız hizmetlerin en ahsen şekilde yapılması için ne buyurursunuz? Nelere dikkat etmeliyiz?

Allahû Tealâ’nın emirlerine; Allahû Tealâ her açıdan Kur’ân-ı Kerim’e emirlerini koymuş. O kişinin hedefi neyse o hedef, Kur’ân-ı Kerim’deki aslî unsurlara dayalı olarak gerçekleştirilmelidir. Böylece Allahû Tealâ’nın emri üst seviyede gerçekleştirilmiş olur. Allahû Tealâ açık ve kesin şekilde yapılması lâzımgelenleri söylemiş:
 
* Allah’a ulaşmayı dilemek mecburiyetindeyiz.
* Mürşidimize tâbî olmak mecburiyetindeyiz.
* Ruhumuzu Allah’a ulaştırmak mecburiyetindeyiz.
* Fizik vücudumuzu teslim etmeliyiz.
* Nefsimizi teslim etmeliyiz.
* Muhlis olmalıyız.
* İradeyi Allah’a teslim etmeliyiz.

Bunların hepsi yapılması lâzımgelen temel faktörler. Ama bir insan daha Allah’a ulaşmayı dilediği an 1. kat cennetin sahibi olur. Mürşidine tâbî olduğu an ruhu vücudundan ayrılır Allah’a doğru yola çıkar. Allah’a ulaştığı an 3. kat cennetin sahibi olur. Fizik vücudunu teslim eder; 4.kat cennetin sahibi olur. Nefsini teslim eder; 5. kat cennetin sahibi olur. Muhlis olur; 6.kat cennetin sahibi olur. İradesini de Allah’a teslim eder; 7. kat cennetin sahibi olur. İşte hepsi bu kadar sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular