Ülkemizde 23 adet Kur’ân-ı Kerim meali var. Hepsi birbirinden farklı. Bu konuyu Kıyâme Suresinin 19. âyet-i kerimesine göre açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur’ân-ı Kerim'deki Temel Emirler » Ülkemizde 23 adet Kur’ân-ı Kerim meali var. Hepsi birbirinden farklı. Bu konuyu Kıyâme Suresinin 19. âyet-i kerimesine göre açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ülkemizde 23 adet Kur’ân-ı Kerim meali var. Hepsi birbirinden farklı. Bu konuyu Kıyâme Suresinin 19. âyet-i kerimesine göre açıklar mısınız?

Kıyâme Suresinin 19. âyet-i kerimesinde Allahû Tealâ diyor ki:

75/KIYÂME-19: Summe inne aleynâ beyânehu.
Sonra O’nun beyanı (açıklanması) muhakkak ki Bize aittir.


“summe inne aleynâ beyânehu: Sonra muhakkak ki O’nu açıklamak Bize aittir.”

Ne diyor? “Sonra” diyor. Kur’ân-ı Kerim âyetlerini Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında Peygamber Efendimiz (S.A.V) açıklıyor. “Sonra O’nu açıklamak Bize aittir.” diyor. Yani ileride “Peygamber olmayan bir Resûlümüz gelecek. O Resûl de açıklayacak. Ve o ahir zaman olacak. Ve dünyayı hidayetle dolduracak.” diyor Allahû Tealâ. Çünkü o Resûl kendiliğinden bir açıklama yapmak yetkisinin sahibi değildir. Ona açıklatan Allah’tır. O Resûl de biziz!

Zuhrûf -33:

43/ZUHRÛF-33: Ve lev lâ en yekûnen nâsu ummeten vâhıdeten le cealnâ limen yekfuru bir rahmâni li buyûtihim sukufen min fıddatin ve meârice aleyhâ yazherûne.
Eğer insanlar tek bir ümmet haline gelecek olmasaydı, Rahmân’ı inkâr edenlerin evlerine mutlaka gümüşten tavanlar ve üzerinde yükseldikleri merdivenler yapardık.


Bütün insanlar tek bir ümmet haline gelecek sevgili kardeşlerim! Hristiyanlar da... Sırasıyla söyleyelim. Yahudiler de hristiyanlar da müslümanlar da yakın bir gelecekte aynı şeyleri paylaşacaklar. Çünkü Kur’ân’daki İslâm’ın 7 safhası Tevrat’ta da var. Ve Hz. Musa da O’na tâbî olanlar da 7 safhanın 7’sini de yaşamışlar. Tevrat’taki âyetlerle bu sabit.

Yetmez. Kur’ân-ı Kerim’de de yahudilere bunun farz olduğunu, 7 safhanın 7’sinin de farz kıldığını Allahû Tealâ ifade ediyor. Ve bunların hepsinin Hz. Musa ve O’na tâbî olanlar tarafından yaşandığını da ispat ediyor Kur’ân-ı Kerim.

Yetmez. Hz. İsa zamanında Allahû Tealâ’nın indirdiği İncil’de 7 safhanın 7’si de farz. Ve gene İncil’de 7 safhanın 7’sinin de Hz. İsa ve O’na tâbî olanlar tarafından, havariler tarafından kesin olarak yaşandığı ispat ediliyor. Ve Kur’ân-ı Kerim’de de Hz. İsa’ya İncil’in verildiği, O’nda 7 safhanın 7’sinin de farz olduğu ayrı ayrı âyetlerle anlatılıyor. Ve farzların hepsinin gerçekleştirildiği de ayrı ayrı âyetlerde kesinleştiriliyor.

Onun için Zuhrûf Suresinin 33. âyet-i kerimesi önemli. İnsanlar tek bir ümmet haline gelecekler. Hepsi, İslâm’ın 7 safhasını yaşayacakları bir ‘Asr-ı Hidayete’ ulaşacaklar. O Asr-ı Hidayetin giriş çağı tamamlanmıştır. Şimdi gelişme çağındayız.

“Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu! Efendimiz! Çocuklarım için dua eder misiniz?”

Elbette dua ederiz. İnşaallah!

Benzer konular