Rabbimiz kimlere rahmetiyle tecelli eder?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'ın Rahmeti » Rabbimiz kimlere rahmetiyle tecelli eder?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Rabbimiz kimlere rahmetiyle tecelli eder?

Allahû Tealâ: “Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin!” buyuruyor. Rabbimiz kimlere rahmetiyle tecelli eder?

Allah’ın rahmeti ve fazlı sadece Allah’a ulaşmayı dileyenin üzerinedir. Allah’ın Rahmân esması tecelli etmedikçe hiç kimse Allah’tan rahmet alamaz. Rahmân esmasının tecellisi 4. basamaktaki bir olaydır. Bir tek şarta dayalıdır: O kişi Allah’a ulaşmayı dilemiş olmalıdır. Böyle bir dileğin sahibiyse Allahû Tealâ onu işitir, bilir ve görür. Görür görmez de mürşidine tâbiiyetten sonra Yûsuf Suresinin 53. âyet-i kerimesi gereğince Rahîm esmasıyla tecelli eder. Şöyle âyet:

12/YÛSUF-53: Ve mâ uberriu nefsî, innen nefse le emmâretun bis sûi illâ mâ rahime rabbî, inne rabbî gafûrun rahîm(rahîmun).
Ve ben, nefsimi ibra edemem (temize çıkaramam). Muhakkak ki nefs, mutlaka sui olanı (şerri, kötülüğü) emreder. Rabbimin Rahîm esmasıyla tecelli ettiği (nefsler) hariç. Muhakkak ki Rabbim, mağfiret edendir (günahları sevaba çevirendir). Rahîm’dir (rahmet nurunu gönderen ve merhamet edendir).


“ve mâ uberriu nefsî, innen nefse le emmâretun bis sûı illâ mâ rahime rabbî: Yarabbi! Ben nefsimi temize çıkaramam (ibra edemem, beraat ettiremem). Çünkü nefs, muhakkak ki şerri emreder (mutlaka şerri emreder). Ama Rabbimin Rahîm esmasıyla tecelli ettiği nefsler hariç.”

İşte o tecelli ettiği nefs; Allah’a ulaşmayı dileyenin nefsidir.

Benzer konular