Kendimi bildim bileli insanların dîni istismar ediliyor. Neredeyse bilim yuvalarında bile insanlar mucizelerden medet umuyor. Bu, psikolojik bir yıkım mı? Yoksa bilgisizlik mi? Bu sorunları kökten çözecek ne gibi tedbirler alınabilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dîn » Kendimi bildim bileli insanların dîni istismar ediliyor. Neredeyse bilim yuvalarında bile insanlar mucizelerden medet umuyor. Bu, psikolojik bir yıkım mı? Yoksa bilgisizlik mi? Bu sorunları kökten çözecek ne gibi tedbirler alınabilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kendimi bildim bileli insanların dîni istismar ediliyor. Neredeyse bilim yuvalarında bile insanlar mucizelerden medet umuyor. Bu, psikolojik bir yıkım mı? Yoksa bilgisizlik mi? Bu sorunları kökten çözecek ne gibi tedbirler alınabilir?

Kendimi bildim bileli insanların dîni istismar ediliyor. Neredeyse bilim yuvalarında bile insanlar mucizelerden medet umuyor.

Evlâdım! Mucizeler her zaman olur. Allahû Tealâ dilerse mucize vücuda getirebilir. Mucizeyi yapan insanlar değildir ki. Öyleyse Allah'ın bir mucizesi her zaman gelebilir. İnsanların medet ummasına gelince; bu onların bileceği şeydir. Sizin dışınızda. İnsanlar mucizelerden medet umarlarsa umsunlar. Siz Allah'a ulaşmayı dileyin ve ilk mucize, sizin mutlu oluşunuzdur. Göreceksiniz ki mutluluğa mutlaka ulaşırsınız.

“Bu, psikolojik bir yıkım mı?”

Sevgili kardeşim! Eğer Allah'a ulaşmayı dilemezse insanlık, gidecekleri yer mutlaka cehennemdir. İşte bu dünyadaki yaşayan (bir kısmı 11 milyar, bir kısmı 7 milyar diyor) diyelim ortalama 10 milyar insanı cehennemden kurtaracak olan bir tek faktör var; Allah'a ulaşmayı dilemektir. Dilemeyen, o söylediğiniz psikolojik yıkımın içindedir.

“Yoksa bilgisizlik mi?”

Psikolojik yıkım, bizim ülkemizi mahveden bir yıkımdır. Biz, vaktiyle Osmanlı İmparatorluğu boyunca (600 yıl) dünyadaki dînine en çok bağlı olan, en az suç işlenen ülkeydik. Şu anda dünyada suç işlenen (en çok suç işlenen) 2. ülkeyiz. İtalya’dan sonra biz geliyoruz. “Bu cahillik mi?” diyor. En doğru cevap bu evlâdım. Bu cahillik. Bir insan, Allah'a mülâki olmayı dilemezse sonuç budur.

“Bu sorunları kökten çözecek ne gibi tedbirler alınabilir?”

Tedbirler değil. Bir tane; insanları sadece Allah'a ulaşmayı dilemek gibi bir çözümün varlığına inandırabilmek, bunu sağlamak. Bu kadarı, bütün problemleri çözmeye yeterli. Ama o kadar kolay bir şey sanmayın. 40 yıldır buna çalışıyoruz. Başarı kazanmış da değiliz. Yakın gelecekte bilin ki bu başarı mutlaka sağlanacaktır.

Benzer konular