Dünyada bu kadar insan varken neden Allah Hz. Muhammed’i seçti. Dîne ne gerek var?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dîn » Dünyada bu kadar insan varken neden Allah Hz. Muhammed’i seçti. Dîne ne gerek var?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dünyada bu kadar insan varken neden Allah Hz. Muhammed’i seçti. Dîne ne gerek var?

Bazı arkadaşlarla dîni konularda tartışmalar yaşıyorum. Kendimce cevaplar veriyorum. Fakat ne kadar tatmin edicidir bilmem. Bana şöyle soru yöneltildi: “Dünyada bu kadar insan varken neden Allah (C.C) Hz. Muhammed’i seçti. Dîne ne gerek var?” Bu konuda biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Allahû Tealâ kullarında liyakât arar. Kim layıksa onu seçer. Seçim Allah'a aittir. Bir insanın “Onca insan dururken Hz. Muhammedi neden seçti?” diye sorması başlı başına bir saçmalık. Yani bunu soran kardeşimiz, Allahû Tealâ’dan daha mı çok seçmeyi bilecek? “Neden onu seçmiş?” diye soruyor. Hz. Muhammed, peygamberlik makamına en layık olan kişi olduğu için seçildi. Zaten bilgisayarda yapılan bir inceleme (zannediyorum bundan 10 yıl falan evveldi) bütün peygamberleri, bütün özellikleriyle devreye aldı. Ama birinciliği Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) aldı. Bu araştırmayı yapan bir Müslüman değildi. Bir Hıristiyan’dı ve araştırmadaki bütün faktörleri bilgisayar tespit etti ve bilgisayarın o sonsuz incelemesinden sonra Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) birinci seçildi.

“Dîne ne gerek var?” diyormuş o kardeşimiz. Eğer dîn olmazsa şu dünyada hiç kimse mutlu olamaz sevgili kardeşlerim. Allahû Tealâ bütün kullarının mutlu olmasını diler. Mutluluksa, ruhunuzu Allah'a ulaştırdığınız zaman, günün yarısı kadardır. Fizik vücudunuzu teslim ettiğiniz zaman günün %80’inde mutlu olursunuz. Nefsinizi Allah'a teslim ettiğiniz zaman, 24 saat boyunca mutlu olursunuz. Allahû Tealâ’da bütün insanların mutlu olmasını istiyor. Onun için dîne gerek var. Çünkü Allahû Tealâ bütün kullarının mutluluğunu ister. Başka bir metot yok mutluluğa ulaşabilmek için. Hiç kimse hiçbir şekilde Allah'ın yolunun dışında mutlu olamaz. “Bu konuda biraz bilgi verirseniz sevinirim.” demiş. Verdik zannediyoruz.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular