Özürlü insanların dînimize göre ibadetlerinde nasıl kolaylık vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Özürlü insanların dînimize göre ibadetlerinde nasıl kolaylık vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Özürlü insanların dînimize göre ibadetlerinde nasıl kolaylık vardır?

Allahû Tealâ hiç kimseden onun yapamayacağı bir şeyi yapmasını istemez. Böyle bir hedefi söz konusu değildir. Bunun tabiî neticesi olarak sakat olan insanlar yapabileceklerini yapacaklardır. Onlardan hiç kimse daha ötesini istemek yetkisinin sahibi değildir. Özellikle Allah böyle bir şeyi hiçbir zaman müsaadesi altına almaz.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Etrafımızda her zaman sakat olan insanlar olabilir. Etrafımızda her zaman bazı şeyleri yapamayan insanlar olabilir. Onlara güler yüz göstermeliyiz. Onlara yardımcı olmalıyız. Onların görevlerini rahatça yapabilmeleri için yardım etmeliyiz. Bu yardımları yapabildiğimiz takdirde içimizde büyük bir huzur ve mutluluk mutlaka oluşacaktır. O zaman Allahû Tealâ’ya hamd edeceğiz, şükredeceğiz. “Yarabbi! Sana şükürler olsun. Demek ki; benim mutlu olabilmem başkalarına yardım etmekle de mümkün olabiliyor. Hamd ederim, şükrederim.” tarzında bir sonuca ulaşıyoruz.  

Sevgili kardeşlerim! Öyleyse görevimiz bu değil mi? Başka insanları mutlu ederek mutlu olmak… Kimin hangi konuda bir eksik tarafı varsa o istikamette ona yardımcı olmalıyız. Yardımcı olmalıyız, onu hedefine ulaştırmak istikametinde bir gayret de bizden gelmeli.

Sevgili kardeşlerim! İnsanları mutlu etmek Allahû Tealâ’nın çok büyük bir lütfu keremi. Hepiniz böyle yapmalısınız inşaallah.

Allah razı olsun.

Benzer konular