Başka insanları mutlu etmenin en güzel yolu nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Başka insanları mutlu etmenin en güzel yolu nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Başka insanları mutlu etmenin en güzel yolu nedir?

Başka insanları mutlu etmenin en güzel yolu onlara tasavvufu öğretip, tasavvufu yaşamalarını temin etmektir. İşte iblis koskoca bir İslâm âlemini mahvetmiştir. Ne yapıp mahvetmiştir? İslâm’ın 7 tane safhasından 2 tanesini devre dışı bırakarak. Şimdi şu anda İslâm âlemi; “Namaz kılmak var.” diyorlar, “Oruç tutmak var, zekât vermek var, hacca gitmek var, kelime-i şahadet getirmek var.”

Sevgili kardeşlerim! Biz de o zaman onlara soruyoruz: “Allah'a ulaşmayı dilemek yok mu? Ruhu Allah'a teslim etmek yok mu? Fizik bedeni Allah'a teslim etmek yok mu? Nefsi Allah'a teslim etmek yok mu? İradeyi Allah'a teslim etmek yok mu İslâm’da? Kur'ân-ı Kerim bunların hepsini kaydetmemiş mi? Emretmiyor mu?” O zaman düşünmeye başlıyorlar sevgili kardeşlerim ancak. Ancak o zaman dîn adamlarımız harekete geçiyor. Âyetleri onlara birer birer verdikçe inceliyorlar ve bütün söylediklerimizin doğru olduğunu görüyorlar ve anlıyorlar ki; hem ruhlarını hem fizik bedenlerini hem nefslerini hem de iradelerini Allah'a teslim etmek mecburiyetindeler.

Peki, ruhun, vechin, nefsin, iradenin Allah'a teslimi gerçekleşmemiş bir insan da Allah'a ulaşmayı dilemiş, ölmüş. Bu kişi gene Allah'ın cennetine girer.

Sevgili kardeşlerim! İnsanların en büyük hatası İslâm’ın 5 şartının yeterli olduğunu zannetmesidir. Gerçekten namaz kılmak da şarttır, farzdır. Oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de; hepsi farzdır. Ama bunların hiç birisi insanı hedefine ulaştıramaz. Allahû Tealâ dînimize ne ismini vermiş? İslâm dîni yani teslim dîni.

* Kime teslim? Allah'a teslim.
* Neyi teslim? Ruhu teslim. Neyi teslim? Fizik bedeni teslim. Neyi teslim? Nefsi teslim. Neyi teslim? İradeyi Allah'a teslim etmek.

“Ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah'a teslimi” 4 ayrı safha içerir. Aradaki diğer safhlarla beraber 7 tane safha oluşur: Allah'a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet, ruhunu Allah'a ulaşması, fizik bedenin ulaşarak teslimi (fizik bedenin teslimi), nefsin teslimi, muhlis olmak, iradeyi Allah'a teslim etmek.

Allah razı olsun.

Benzer konular