İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Mutlu olamıyorum. Sebebini bilmiyorum. Ne yapmam lâzım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Mutlu olamıyorum. Sebebini bilmiyorum. Ne yapmam lâzım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Mutlu olamıyorum. Sebebini bilmiyorum. Ne yapmam lâzım?

Selâmun aleykum! İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Mutlu olamıyorum. Sebebini bilmiyorum. Ne yapmam lâzım?
 
Hay Allah razı olsun! İşte bütün Türkiye’de mü’min olduğunu düşünen kardeşlerimiz, insanların %90’ı, %90’ından çok daha fazlası sevgili kardeşlerim, -biz henüz %10’luk bir rakama ulaşmadık- dînlerini yaşamıyorlar. Bilmiyorlar ve İslâm’ın 5 şartını yaşıyorlar. Ve de: “Dîn mutluluktur. Bize böyle diyorlar.” diyorlar. “Dîn mutluluktur, diyorlar ama biz mutlu değiliz. İslâm’ın 5 şartını yaşıyoruz. Mutlu değiliz.”

Tabiî mutlu değilsiniz. Çünkü nefs tezkiyesi yapmıyorsunuz. Nefsiniz afetlerle dolu, devamlı size suç işletiyor. Her işlediğiniz hatadan sonra -devamlı hata işliyorsunuz- Allahû Tealâ size azap ediyor. Ruhunuz da nefsinizi cezalandırıyor, huzursuz kılıyor. Ömür boyunca hep bu huzursuzluğu yaşayacaksınız. Ne yapmanız lâzım? Allah’a ulaşmayı dilemeniz lâzım. Diledikten sonra nefs tezkiyesine başlayacaksınız ve göreceksiniz; ruhunuzun Allah’a ulaşmasına kadar geçen o devre içinde ne kadar büyük mutluluklar yaşadığınızı göreceksiniz. O zaman bize telefon eden yüzlerce kişi gibi siz de telefon edeceksiniz. Diyeceksiniz ki: “Mutluyum! Pencereleri açıp bağırmak geliyor içimden.”

Elbette, Allahû Tealâ sizi mutsuz olasınız diye yaratmadı. “Biz insanları Bize kul olsunlar diye yarattık.” diyor.

51/ZÂRİYÂT-56: Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûni.
Ve Ben, insanları ve cinleri (başka bir şey için değil, sadece) Bana kul olsunlar diye yarattım.


Kulluk 7 kademede, her safhada biraz daha mutlu bir insan olmak demektir. Mutlu olacak mısınız? Şimdi doğruyu öğrendiniz. Allah’a ulaşmayı dileyecek misiniz? Bu sözü yazan sevgili kardeşim, hemen dileyin! Ne kadar mutlu olduğunuzu bana bildirirsiniz eğer bildirmek lütfunda bulunursanız. Mutlu olacağınızı kesinlikle biliyoruz. Biz bunun sahibiyiz, hidayetin bugünkü sahibi.

Benzer konular