Bugün insanlar neden İslâm’ı yaşamıyor? Neden mutsuzlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » Nefs Tezkiyesi » Bugün insanlar neden İslâm’ı yaşamıyor? Neden mutsuzlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bugün insanlar neden İslâm’ı yaşamıyor? Neden mutsuzlar?

Es selâmu aleykum ve rahmetullahi ve berekâtuhu! Çok kıymetli Efendimiz! Sizleri sonsuz sevgi ve sonsuz hürmetle selâmlıyor, mübarek ellerinizden öpüyoruz. Yüce Rabbimize hamdeder şükrederiz ki; bizleri bugün de Milas’ta, bu güzel konferansta Ankara, Denizli, İzmir, Aydın, Bodrumlu kardeşlerimizle birlikte kıldı. Sizin sevginizle birlikteyiz. Sizin sevginizle yaşıyoruz. Sizi canımızdan çok seviyoruz. Hep mutluluklar, mutsuzlukları yutuyor.

Evet, Hz. Musa’nın asası gibi o, şeytanla ilişki kuranların bütün iplerini Hz. Musa’nın asası, hepsini yutuyor. İşte tıpkı onun gibi.

Efendimiz! Kur’ân’ın bütününe tâbî olmak ve Kur’ân’ı bütünüyle yaşamak unutulmuş. (Evet. Kur’ân’ın bütününe tâbî olmak, anlattık.) 7 safha 4 teslim unutulmuş. (aynen doğrudur) Sahâbe, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e tâbî olmuş. İslâm’ı yaşamış. Bugün insanlar neden İslâm’ı yaşamıyor? Neden mutsuzlar?

Neden yaşamadıkları konusu... çünkü dînlerini unutmuşlar. Dîn, İslâm’ın 7 safhasından İslâm’ın 5 şartına indirilmiş. Yani hedefler yok edilmiş bütünüyle. 7 safhanın 7’si de yok edilmiş. Hani “Deveyi çalan hamuduyla çalmış.” diye bir söz var ya, onun gibi 7 safhanın 7’sini de iblis yok etmeyi başarmış ve çaktırmadan hedefleri yok eden iblis, ibadetleri hedefmiş gibi göstermiş bize. İbadetler vasıtadır. Vasıtaları hedefmiş gibi göstermiş ve bizim sevgili İslâm âlimlerimiz de onu öyle kabul etmişler. “İslam 5 şarttan ibarettir. Teslim mânâsına gelir. 5 şartı yerine getiren, Allah’a teslim olur.” demişler ama sualimize cevap veremiyorlar. “Ruhlarını mı, vechlerini mi, nefslerini mi, iradelerini mi? Hangisini teslim etmişler?” dediğimiz zaman tıs yok! Sevgili kardeşlerim! İşte öyle bir şey!

“…İslâm’ı yaşamış. Bugün insanlar neden İslâm’ı yaşamıyor? Neden mutsuzlar?”

İslâm’ın 5 şartı tuzağına düştükleri için. Nefs tezkiyesi yok. Nefs tezkiyesi ve tasfiyesi, mutluluğun yegâne vasıtasıdır. İkinci bir vasıta yok, sevgili kardeşlerim! Sizi mutsuz kılan şey; nefsinizin afetleri. Allah ne emrederse onlar, tersini yapmak ister. Allah neyi yasaklamışsa onu mutlaka yapmak isterler. Allah neyi emretmişse onu da yapmamak isterler. İşte istediklerini gerçekleştirirseniz, Allahû Tealâ size azap verir. Ruhunuz da nefsinize huzursuzluk verir. Bu sebeple ömür boyunca huzursuz olmakta devam edersiniz. Ama eğer nefsinizin afetlerini yok ederseniz, ruhunuzdan gelecek olan taleple nefsinizden gelecek olan talep aynı taleptir artık; Allah’ın bütün emirlerini siz yerine getirmek istersiniz. Üstelik de o emirleri yerine getirirken dünyadaki en büyük zevkleri yaşarsınız. Namaz kılmak bir zevktir sizin için. Oruç tutmak, açlığı hiç hissetmeyeceğiniz için bir zevktir. Zekât vermek, bilirsiniz ki elinizin kiridir. Verin gitsin! Sizi temizleyen bir müessese. Hacca gitmek öyle, kelime-i şahadet getirmek öyle. İlâvemiz var; zikretmek! Mutlaka zikir boyunca mutluluğu yaşarsınız. Peki, sonra? Sonra, Allah’a ulaşmayı dilemek. O dilemekle başlayan bir manevî yolculuğa çıkarsınız.

İşte İslâm’ın 7 safhası da 4 teslimi de unutulup, yerine bir sahtekâr iblis tarafından İslâm’ın 5 şartı zorla kabul ettirilmiş insanlara ve de insanlar dînlerini, İslâm’ın 5 şartından ibaret zannetmişler. Muamelatın dışında İslâm’ın uygulanması sadece “İslam’ın 5 şartıyla yeterli.” demişler. “Aman! Bu orta yol. Sen ne fazla git. Hani birtakım insanlar vardır. Sakallı, makallı adamlar, mürteci, mürteciler…” demişler. E adına mürteci diyorsanız, o mürtecilerin en mürtecisi biziz! Ama size hep Kur’ân’ı söylüyoruz ve eğer söylediklerimizi dinlerseniz, Kur’ân sizi mutlaka saadete götürür. Kur’ân’dan maksat, insanları saadete ulaştırmaktır. İşte bu kadar sevgili kardeşlerim!

Benzer konular