Aklı en iyi şekilde kullanmak acaba nasıl mümkün olabilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Aklı en iyi şekilde kullanmak acaba nasıl mümkün olabilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Aklı en iyi şekilde kullanmak acaba nasıl mümkün olabilir?

Aklı en iyi şekilde kullanmak; Allah’ın istediği gibi kullanmak mânâsı çıkıyor buradan. Allah ne istiyor sevgili kardeşlerim? Allahû Tealâ hepinizin mutlu olmasını istiyor. Öyleyse aklınızı kullanırken sizi mutlu edecek olan esas faktörü gerçekleştirin. Bu, başka insanları mutlu etmektir. Ne kadar çok insana ne kadar çok mutluluk verebilirseniz, siz o kadar çok mutlu olursunuz. Allah’ın bir insanı mutlu etmesi o insanın mutluluğu hak etmesiyle mümkündür. Mutluluğu hak etmenin en kolay yolu da başka insanları mutlu etmektir. Böyle bir imkânınız varken bütün insanları, etrafınızda bulunan herkesi mutlu etmek konusunda sağlam bir uğraşının içine girmelisiniz sevgili kardeşlerim! Hedefiniz hep etrafınızdaki herkesi mutlu etmek olmalıdır. Eğer bunu gerçekleştirmek istikametinde bir gayretin sahibi olursanız, kısa zamanda başardığınızı göreceksiniz ve duyduğunuz mutluluk sebebiyle de bir daha ondan vazgeçemezsiniz.

Sevgili kardeşlerim! Bir düşünün. Başkalarını mutlu etmek ve bu sebeple de Allahû Tealâ’nın sizi mutlu etmesi mutlak bir sonuçsa, o zaman başkalarını mutlu etmemek kendinizin mutsuzluğuna sebebiyet vereceği için yanlış olmaz mı? Yapmamız lâzımgelen şey açık ve kesin. Tam bir “Ne kadar köfte, o kadar ekmek.” ifadesi... Etrafınızdaki insanlara ne kadar, hangi ölçüde mutluluk verebilirseniz, siz de o kadar mutlu olabilirsiniz. Bu mutluluğu artıran başka bir faktör olabilir mi? Evet. Çünkü mutluluk verdiğiniz insanlar da size karşı kayıtsız kalmayacaktır. En azından çoğu böyle olacaktır. Onlar da size mutluluk verecek olan davranışlarda bulunacaklardır. Bu da konunun ikinci safhası ve sizin mutluluğunuza bir büyük ilave.

Hepiniz için şartlar aynı sevgili kardeşlerim! Severseniz sevilirsiniz. Mutlu ederseniz, mutlu edilirsiniz. Onlardan da size geri dönen şey, size ulaşan bir mutluluk olur. Sizi mutlu eden bir davranış biçimi olur.

Allah razı olsun.

Benzer konular