Mutluluğu kısaca anlatabilir misiniz? Ve insanlara tebliğ için nasıl yaklaşmalıyız? Nasıl davranmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Mutluluğu kısaca anlatabilir misiniz? Ve insanlara tebliğ için nasıl yaklaşmalıyız? Nasıl davranmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mutluluğu kısaca anlatabilir misiniz? Ve insanlara tebliğ için nasıl yaklaşmalıyız? Nasıl davranmalıyız?

Hürmetle ve hasretle ellerinizden öperim. Efendimiz! Mutluluğu kısaca anlatabilir misiniz? Ve insanlara tebliğ için nasıl yaklaşmalıyız? Nasıl davranmalıyız? Sizi çok seviyoruz.
 
Allah razı olsun.

Mutluluğu anlattık. İnsanın iç dünyasında, dış dünyasında ve Allah ile ilişkilerinde tam bir sulh ve sükûn içinde olması halidir. Nefsinin bütün afetleri yok olan bir kişi, iç dünyasında kavgasını (nefsi ile ruhu arasındaki kavgasını) tamamen bitirmiş olan bir insandır. İç dünyası sulh ve sükûna ulaşmıştır. Böyle olduğu için o kişi, başka insanlarla da kesintisiz bir sulh ve sükûn halini yaşar. Bu, o kişinin dış dünyadaki mutluluğudur.

Allah ile olan ilişkilerinde de ruhunu da vechini de nefsini de iradesini de Allah’a teslim ettiği için o kişi, Allah’ın en çok sevdiklerindendir. Ve böylece iç dünyasında, dış dünyasında, Allah ile olan ilişkilerinde sonsuz bir mutluluğu yaşar. Allah’ın bütün emirlerini yerine getirir. Bütün ibadetlerini gerçekleştirir. Allah’ın emrettiği standartlarda yasak ettiklerini de işlemez. İşte sevgili kardeşlerim! Mutluluk bütün boyutlarıyla bu cephelerde teşekkül eder.

İnsanlara tebliğ için dostça yaklaşmalısınız. Onların sözlerine itiraz etmeyin. Onlar varsınlar sizin sözlerinize itiraz etsinler. Kavga etmenin bir âlemi yok. Biz dünyaya dostluğu yerleştirmek için geldik, unutmayın! Bizim devrimizdeki sulh ve sükûnu bundan evvel sağlamış olmaları söz konusu değil. Bu devirde Allahû Tealâ’dan özel bir yardım gelecektir, sulh ve sükûnun mutlak olarak tahakkuku istikametinde. O günler geldiği zaman, savaşlar bittiği zaman olayları yaşadığınızda Allahû Tealâ’ya çok hamdedeceksiniz çok şükredeceksiniz. Çünkü bütün dünyada savaşlar sona erecek. Bütün dünya, Allah’ın idaresinde bir sulh ve sükûn evresine girecek. Bolluk, bereket… Dünyadaki bugüne kadar görülmüş bir hüviyetin çok ötesinde tahakkuk edecek.

Benzer konular