Allah insanı niçin yaratmıştır?

Anasayfa » Ana Sayfa » İnsan ve Şeytan » Allah insanı niçin yaratmıştır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah insanı niçin yaratmıştır?

Enteresan bir sual. Allah insanı niçin yaratmıştır?

Sevgili kardeşlerim! Allah insanı mutlu olsun diye yaratmıştır. Mutlu olmaksa Allah'ın emirlerini gerçekleştirmeden hiçbir zaman tahakkuk edemez.

Öyleyse mutlu olmak için yaratılan insanlar Allah'a ulaşmayı dileyecekler. Sonra hacet namazını kılıp, mürşidlerini Allah'tan soracaklar, mürşide tâbî olacaklar. Allah'a ulaşmayı dileyi de ölen bir insan 1. kat cennete girer. Ama mürşidine tâbî olan bir kişi 2. kat cennetin sahibidir. Ve ruhu vücudundan mutlaka ayrılır ve 7-8 ayda mutlaka kişinin ruhu Allah'a ulaşır. Allahû Tealâ, sevgili kardeşlerimiz, söz vermiş. Diyor ki Kur'ân-ı Kerim’de:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.”

“Kim Bana ulaşmayı dilerse o Bana ulaşır.” demiyor. “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ. Yardımını çok açık bir şekilde gerçekleştirir ve Allah'a ulaşmayı dileyen kişinin ruhunu 7-8 aylık bir devrede, mutlaka Allahû Tealâ Kendisine ulaştırır, eğer kişi gerçek anlamda Allah'a ulaşmayı dilemişse. Ne olur? O kişi ruhunu Allah'a ulaştırır ve üst kat cennetin sahibi olur. Allah'a ulaşmayı dileyen 1. kat cennetin sahibiyken, mürşidine tâbî olup da ruhu vücudundan ayrılan insan 2. kat cennetin sahibidir. O ruh Allah’a ulaştığı zaman kişi 3. kat cennetin sahibi olur.

Öyleyse Allah’ın yolları var, Allah’ın hediyeleri var. Ve bu hediyeler 7 kat cennete kadar gider. Ruhunu Allah'a ulaştıran kişi, fizik bedenini Allah'a teslim eden kişi, nefsini Allah'a teslim eden kişi, muhlis olan kişi ve iradesini Allah'a teslim eden kişi, ayrı ayrı 7 tane kat cennetin sahibi olur. Kişi hangi noktada ölmüşse o noktanın hedefine ulaşacaktır. Allahû Tealâ bütün insanların teslimlerini gerçekleştirmelerini ve Allah'ın en yüksek cennetlerine ulaşmalarını ister. Ama kişiler bunları yapmak mecburiyetindedir. Gerçekleştirebilirlerse hedeflerine ulaşacaklardır. O zaman herkes kendi gayretiyle bir hedefe yönelecektir.

Sevgili kardeşlerimiz! Bütün insanlar için Allahû Tealâ istiyor ki; herkes mutlu olsun. Herkes Allah'ın cennetlerine ulaşsın. Bu dünyada mutlu olmakla Allah'ın cennetine ulaşmak; hepsi Allah'ın emirlerine bağlı olmakla mümkündür. Yoksa mutluluğu insanlar yaşayamazlar. Hep insanlar zannederler; “Ben çok para kazanırsam mutlu olurum.” ve bunun için çalışırlar, didinirler. Ne kadar isterdik hepsinin o hedefe ulaşmasını yani çok para kazanmalarını ve görmelerini isterdik, bakalım mutlu olabilecekler mi? Allah’sız bir mutluluk hiç kimseye mümkün olmaz sevgili kardeşlerim!

Hiç kimse Allah’sız bir mutluluğu yaşayamaz. Allah devrede yoksa mutluluk yoktur.

Allah razı olsun.

Benzer konular