Hepimiz Adem (A.S)’ın torunları isek neden bu kadar çok kan grubu vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » İnsan ve Şeytan » Hepimiz Adem (A.S)’ın torunları isek neden bu kadar çok kan grubu vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hepimiz Adem (A.S)’ın torunları isek neden bu kadar çok kan grubu vardır?

Bir arkadaşımızın suallerini size ulaştırmak istiyorum.

1. Eğer hepimiz Adem (A.S)’ın torunları isek neden bu kadar çok kan grubu vardır?

Hepimiz Adem (A.S)’ın torunları olduktan başka, sadece bir gemide kurtuluşa ulaşabilenlerin torunlarıyız. Bir gemideki insanların torunlarıyız. Bir gemi kaç kişiyi alabilirse o kadar insandan dünyadaki bütün insanlar oluşmuştur. Kan gruplarının oluşması Allah'ın vücuda getirdiği bir farklılıktır. İnsanları çeşitli kan gruplarına ayıran Allah'tır. İnsanları kırmızı, siyah, sarı, beyaz ırk olarak 4 ırk grubuna ayıran gene Allah’tır.

2. Meleklerde sadece ruh varsa, şeytan neden nefsinden dolayı üstünlük taslayıp cennetten kovuldu?

Suali anlayamadım. Meleklerde sadece ruh varsa, şeytan neden nefsinden dolayı üstünlük taslayıp cennetten kovuldu?

Bu kardeşimiz şeytanı bir melek mi zannediyor? Hayır şeytan melek değildir. Şeytan cin taifesindendir. Allahû Tealâ: “Şeytan cinlerdendi." diyor. Şeytanın nefsi vardı, bir de fizik vücudu vardı. Ruhu yoktu. Melekler de ruhdan oluşmamıştır, nurdan oluşmuştur.  Melekler ruhdan ibaret değillerdir. Özel bir yapıları vardır.

Biz insanlar topraktan yaratıldık. Cinlerin hepsi dumansız ateşten yani enerjiden yaratıldı. Melekler de nurdan yaratıldı. Ayrı ayrı hüviyet taşırlar. Bu sebeple melekler iradenin sahibi değillerdir. Kendilerine verilen vazifeyi yaparlar sadece. Allahû Tealâ emrettiği anda “Adem (A.S)’a secde edin.” diye hepsi secde etmişlerdir. Ama enerjiden yaratılan cin taifesinden olan iblis secde etmemiştir. Nefsi vardı ve üstünlük tasladı ve cennetten kovuldu. Adem (A.S)’a secde etmek ona çok ağır geldi. Allahû Tealâ kendisine neden ona secde etmedin deyince ;“Sen beni dumansız ateşten (enerjiden) yarattın. Onu topraktan yarattın. Toprak necistir. Bana nazaran toprak kirlidir. Ben ondan üstünüm.” dedi. Karşılaştırdığı muhteva, Adem (A.S)’ın fizik vücudu ile kendi fizik vücudu idi. Oysa ki Allahû Tealâ Adem (A.S)’a ruh vermişti.

Bunu soran kardeşimizin de ruhu var. Hem nefsi var, hem de ruhu var. Öyleyse kimin nefsi söz konusu? Cinlerin nefsi söz konusu, insanların nefsi söz konusu ama meleklerin nefsi söz konusu değil. Şeytan da cin taifesinden olduğu için onun nefsi var.

Ve iblis Allahû Tealâ’nın verdiği emri anlamamazlıktan geliyor. Allahû Tealâ’nın verdiği emirde “Ben ona ruhumdan üfürdüm.” diyor Adem (A.S)’a, “Benim ruhum var onda. Benden bana döndürülmesi icap eden benden bir emanet taşıyor o." diyor. “Ona secde edeceksiniz. Yani Adem (A.S)’ı ruhumdan üfürdüğüm için ona secde edeceksiniz. Adem (A.S)’ın fizik vücuduna secde etmeyeceksiniz. Ondaki emanete secde edeceksiniz." diyor.

Allah'tan bir emanet taşıyor Adem (A.S); ruh. Öyleyse şeytan nefsi dolayısıyla Adem (A.S)’ı küçük gördü. Ve kıyamete cehennemde, kıyamete kadar yaşayacak. Kıyametten sonra da sonsuza kadar cehennemde kalacak. Sebebi nefsine yenik düşmesi. Nefsi sebebiyle yaşadığı sonsuz zaman parçasında, hep insanları Allah'ın yolundan hep uzaklaştırmaya çalışacak. Ve bu sebeple günahları artacak artacak artacak. Şeytanın en dip katında, gayya kesiminde yer alacak sonsuza kadar. Bütün insanların cehenneme girmesinden iblis sorumludur. Herkesi tesir altına alma konusundaki gayretlerinden dolayı.

Benzer konular