İnsanlar hangi fıtratta doğarlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hanif Dîni » İnsanlar hangi fıtratta doğarlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanlar hangi fıtratta doğarlar?

Bizler, elhamdulillah müslüman aileden geldik, müslümanız. Ama diğer taraftan çocuk müslüman doğuyor ama hristiyan aile onlara müslümanlığı değil; hristiyanlığı aşılıyor. O çocuk büyüyüp ilerde hristiyan biri oluyor. Eğer öldüğü takdirde o insan cennetlik mi? Yoksa cehenneme mi gidecek? Bunu aydınlatmanızı istiyorum?

Bu dinleyicimize sormak istiyoruz. “Siz, “Müslümanım.” diyorsunuz sevgili kardeşim! Gerçekten müslüman mısınız? Allah’a ulaşmayı dilediniz mi? Eğer dilemediyseniz müslüman değilsiniz. Allah’a ve Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e inanıyor diye bir kişi müslüman olmaz. Küfürden de kurtulamaz. Dalâletten de kurtulamaz.

Bir insanın küfürden, dalâletten, cehennemden, şirkten, hüsrandan kurtulabilmesi ancak Allah’a ulaşmayı dilemekle mümkün. Evvelâ siz kendinize sorun: “Ben gerçekten müslüman mıyım? Allah’a ulaşmayı diledim mi?” diye.

“Bir diğer taraftan çocuk müslüman doğuyor.”

Bütün insanlar hanif fıtratıyla yaratılır. Bu, onun müslüman olması demek değildir. Müslüman olmak vasfına sahip olmasıdır. O kişi hangi şartlar içinde olursa olsun, Allah’a ulaşmayı dilemedikçe kendisini cehennemden kurtaramaz. Hanif fıtratı; ,üslüman fıtratı demek. Allah’a teslim olabilecek özellikle yaratılmak demek. Müslüman olmak bir sonuç işidir.

Bir insan doğduğu andan itibaren, Allah’a ulaşmayı dileyene kadar geçen süre içinde ,üslüman değildir, ,ü’min de değildir. Ama fıtratı, yaratılışın ona verdiği fıtrat; hanif fıtratıdır, İslâm fıtratıdır. Bu fıtrat, kişinin talebiyle gerçekleşebilir. Kişi mü'min olur. Mü’min olduğu anda, zaten müslüman olmuştur ama Allah’a teslim olan bir müslüman değildir. İslâm’ın başlangıç noktasına ulaşmıştır.

Sonra mürşidine ulaşacaktır. Allah’a ulaşmayı diledikten sonra. Sonra ruhunu teslim edecektir. İlk gerçek müslüman olmak, teslimle gerçekleşen bir vetiredir. Kişi ruhunu Allah’a teslim ettiği zaman 3. müslümanlık gerçekleşir. Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi, dilediği andan itibaren ilk teslim olma konusundaki ilk adımı atmıştır. O noktadan itibaren müslümandır.

“O çocuk büyüyüp ileride hristiyan biri oluyor.”

Evet, olabilir. Allah’a ulaşmayı dilememişse zaten gideceği yer cehennem.

“Öldüğü takdirde o insan cennetlik mi? Yoksa cehenneme mi gidecek?”

Cehenneme gidecek tabiî!

“Bunu aydınlatmanızı istiyorum.”

Ama sizin bu konudaki fikirlerinizin hepsi yanlış! Yani siz diyorsunuz ki: “Bir çocuk müslüman doğar. Eğer annesi babası bunu hristiyan yapmazsa bu kişi mutlaka cennete gidecek.” zannediyorsunuz. Hayır, gitmez sevgili kardeşim! Bu çocuk cennete gitmez. Allah’a ulaşmayı dilemedikçe cennete gitmez.

Sizin de müslüman olduğunuzu kendinize ispat etmeniz lâzım. Siz, Allah’a ulaşmayı dilediniz mi? Müslüman aileden gelen sevgili kardeşim. Eğer dilemediyseniz siz müslüman değilsiniz. Nüfus kâğıdınızda “müslüman” yazması sizi müslüman yapmaz. Allah’a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse müslüman olamaz! Allah razı olsun.

Benzer konular