Uyku vakitleri var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Peygamber Efendimiz » Uyku vakitleri var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Uyku vakitleri var mıdır?

Gündüz uyku vakitleri hangi vakitlerdir? Ne zamanlarda uyunur? Ne zamanlarda uyunmaz?

Her zaman uyunabilir. Her zaman uyunmaz. Kişi dilediği zaman yatacaktır, uyuyacaktır. Buna bir engel koymamış Allahû Tealâ. Ama namaz vakitleri ile uyku arasındaki bir ilişkiyi kurduğumuz zaman, Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in de söylediği gibi namazın kılınması, ezanın okunmasının hemen arkasından gerçekleşmelidir. O zaman namaz kılınacak olan bir vakitte uyumamak efdaldir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V), gece çok az uyuduğu için her gün keylüle denen bir uykuyu uyurdu. Neden gece çok az uyurdu? Çünkü Allahû Tealâ O’na diyor ki: “Habibim! Gece kalk da sadece sana has bir namaz olmak üzere, gecenin en az 3’te 1’ini, en çok 3’te 2’sini nafile namaz kılarak geçir.”

15/HİCR-79: Fentekamnâ minhum, ve innehumâ le bi imâmin mubîn(mubînin).
Bu sebeple onlardan da intikam aldık ve muhakkak ki; ikisi de (iki şehir de) gerçekten, açıkça bir rehberdir (gelecek nesillere ibrettir).


Her gece bunu yapardı. Bunu yaptığı için de az uyumak durumundaydı. Onun için namaz vakitlerinin dışında her gün keylüle denen bir uyku uyurdu. Öğle ile ikindi arasında bir devrede olduğu söyleniyor. Burada da tam ittifak olunmamıştır. Ama önemli olan; Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in gündüz uykusunu uyumasıdır. Uyumuştur.  Zamanın, sabahla öğle arası mı/öğle ile ikindi arası mı olduğu önemli değildir. Ama her gün uyumuştur.

Benzer konular