Ben namaz kılmayı çok istiyorum ama bir türlü abdest alıp da namazımı kılamıyorum. Ne yapmam gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Ben namaz kılmayı çok istiyorum ama bir türlü abdest alıp da namazımı kılamıyorum. Ne yapmam gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben namaz kılmayı çok istiyorum ama bir türlü abdest alıp da namazımı kılamıyorum. Ne yapmam gerekir?

Allah’a ulaşmayı dileyin. Kalbinizden bir dilekle dileyeceksiniz. O zaman sizin yapamadığınız namaz kılma işlemini huşû içinde, lâhzada gerçekleştirirsiniz. Sadece gerçekten, kalbinizden Allah’a bir dilek yollamanız lâzım. Allah’a ulaşma dileği! Eğer o dilek yoksa o zaman namaz kılmakta her zaman zorlanırsınız. Namaz hiçbir zaman sizin için bir zevk haline gelmez.

Bizler, 7 vakit namaz kılarız: Sabah, kuşluk, öğle, ikindi, akşam, yatsı ve teheccüd. Ama namaz kılmak bize hiç ağır gelmez. Sizler bir namazı kaçırdığınız zaman onu sadece kaza edersiniz. Biz de bir namaz kaçırıldığı zaman 10 defa kaza edilir. Şu anda dünya üzerinde en çok namaz kılan topluluk biziz. Allah’a sonsuz hamd ve şükrederiz. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in bize verdiği emir, böyle bir statüde yapılması lâzımgelen şey, onun sünnet-i seniyyesini aynen tatbik etmek. Öyleyse mademki namaz kılmayı bu kadar istiyorsun. Çok basit. Allah’a ulaşmayı dilediğin zaman namaz kılmaktan ne kadar hoşlandığını göreceksin. Bu sözümüzü de o zaman hiç unutmayacaksın. Tâbiiyetini hemen gerçekleştireceksin o zaman.

Benzer konular