Allah'a ulaşmayı dilemeden de İslâm’ın 5 şartıyla cennete girilmez mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşmayı dilemeden de İslâm’ın 5 şartıyla cennete girilmez mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dilemeden de İslâm’ın 5 şartıyla cennete girilmez mi?

İslâm’ın 5 şartıyla hiç kimse cennete giremez. Bu 5 şartın içinde Allah'a ulaşmayı dilemek yok. Dilemek yoksa hiçbir zaman o kişi cennete giremez. Bir defa daha söyleyelim âyet-i kerimeyi:

Allahû Tealâ buyuruyor ki Yûnus-7 ve 8. âyet-i kerimelerinde: “Onlar, muhakkak ki (kesin suretle) Bize mülâki olmayı dilemezler (ruhlarını Bize ulaştırmayı dilemezler). Onlar dünya hayatından razıdırlar, dünya hayatıyla mutmain olurlar (doyuma ulaşırlar). Onlar, Bizim âyetlerimizden gâfil olanlardır. Gidecekleri yer kazandıkları dereceler itibari ile ateştir (cehennemdir).” diyor.

10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).


Bu soruyu soran kardeşimiz! Eğer İslam’ın 5 şartıyla cennete girebileceğini zannediyorsanız, biliniz ki bu mümkün değildir. Allah'a ulaşmayı dilemeyen kişinin, cennete girmesi mümkün değildir. Yetmez, o kişi mü’min değildir. Allahû Tealâ, Allah'a inanıyor diye bir kişiyi mü'min kabul etmiyor.

Hak mü'minler var; Allah'a ulaşmayı dileyenler, cennete girecek olan mü'minler. Bir de inanıyor kişi ama cennete giremiyor. İnanç tek başına hiç kimseyi Allah'ın cennetine götürmez. İslâm’ın 5 şartı ise hiçbir şekilde insanları cennete götürecek olan bir olgu değildir. Şeytanın İslâm âlemine oynadığı en büyük oyundur, en büyük tuzaktır. Bırakınız diğer unsurları (7 safhanın 7’sininde farziyetini) daha Allah’a mülâki olmayı, ruhu Allah'a vasıl etmeyi (ulaştırmayı) dilemeyen insanın gideceği yer cehennem. Cehennemden kurtulması hiçbir şekilde mümkün değil.

Benzer konular