Kişinin evde tek başına ibadet ederek ruhunu Allah’a ulaştırması mümkün müdür?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Kişinin evde tek başına ibadet ederek ruhunu Allah’a ulaştırması mümkün müdür?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kişinin evde tek başına ibadet ederek ruhunu Allah’a ulaştırması mümkün müdür?

Mürşidine tâbî olmadan bu mümkün değildir. Bir insanın ruhunun vücudundan ayrılması ancak mürşidine tâbî olduğu takdirde geçerlidir, mümkündür. Bütün insanlar için bu önemli bir fonksiyonel yapıdır. Neden mürşidimize tâbî olmamız emrolunuyor? Çünkü tâbî olduğumuz zaman ruhumuz vücudumuzu terk ediyor ve Allah’a doğru yola çıkan kafileye o da katılıyor. 7 tane gök katını aşacaktır. 7. katta 7 tane âlemden geçecektir. 7. âlemden dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya ulaşacaktır. Oradan da Allah’ın Zat’ına yükselecektir.

Öyleyse unutmayın sevgili kardeşlerim! Ruhumuz Allahû Tealâ tarafından biz doğduktan sonra üfürülür ve herkese Allahû Tealâ mutlaka ruhundan üfürür. Bu üfürülen ruh, bir gidişe muhataptır, geriye dönüşe muhataptır. Allahû Tealâ ister ki; herkes ruhunu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırsın.

Şimdi dînimize bakıyoruz. Adı “İslâm dîni” yani “teslim dîni”. Neyimizi teslim edeceğiz Allahû Tealâ’ya?

1. Önce ruhumuzu
2. Sonra fizik bedenimizi
3. Sonra nefsimizi
4. En sonra da irademizi

Ruhumuzu da, vechimizi de yani fizik vücudumuzu da, nefsimizi de, irademizi de Allah’a teslim etmekle hepimiz vazifeliyiz. Bu sebeple dînimizin adı İslâm dîni yani teslim dînidir. Allah’a teslimleri içerir. Bütün insanlar için Allah’ın emri teslim olmaktır. Ama teslim olmadan da insanlar cennete girebilir mi? Eğer bir kişi Allah’a ulaşmayı dileyip de ölmüşse, o kişi ruhunu Allah’a ulaştırmamıştır ama Allah'a ulaşmayı dilediği için 1. kat cennetin sahibidir. Eğer bu kişi yaşamışsa, Allah'a ulaşmayı dilemişse ruhu vücudundan ayrılacaktır. Allah’a doğru bir yolculuğa çıkacaktır ve bu yolculuk 7-8 aylık bir devreyi ifade eder. Bunun sonunda ruh Allah’a ulaşacaktır. O zaman kişi ermiş evliya olacaktır. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi, yani ruhumuzun vücudumuzdan ayrılması ‘biz öyle istiyoruz’ diye gerçekleşemez. Mutlaka Allah’tan mürşidimizi soracağız. Allah’ın bize gösterdiği mürşide ulaşacağız. Ona tâbî olacağız. El öpeceğiz ve böylece vücudumuzdan ayrılan ruhumuz Allah’a doğru giden, yola çıkan kafileye katılacaktır ve zikirlerimizi arttıracağız bu süreç içerisinde ve ruhumuz yavaş yavaş 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. gök katına ulaşacaktır. 7. gök katında 7 tane âlemden geçecektir. Oradan Sidretül Münteha’ya çıkacaktır. Oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Bu süreç 7-8 aylık bir süreçtir.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular