Allah'ın istediği bir kul olabilmemiz için ne yapmalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'ın istediği bir kul olabilmemiz için ne yapmalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'ın istediği bir kul olabilmemiz için ne yapmalıyız?

Ben henüz tâbî olmadım. Ama televizyonda sizin sohbetlerinizi dinliyorum ve takip ediyorum. Bugün canlı yayın olduğunu öğrenince ben de sualimi iletmek istedim. Allah’ın istediği gibi bir kul olabilmemiz için ne yapmalıyız?

Allah’ın istediği gibi bir kul olabilmek, mutlaka Allah'a ulaşmayı dilemeyi gerektirir. İnsan hayatı, Allah'a ulaşmayı diledikten sonra o kişinin mürşidine tâbî olmasını gerektirir. Kişi boy abdesti alıp hacet namazını kılıp mürşidini Allah’tan soracaktır ve Allah’ın onun için, kendisi için tayin ettiği mürşidi mutlaka Allahû Tealâ ona gösterecektir. Kişinin boy abdesti alıp hacet namazını kılıp mürşidini Allah’tan sorması, birincide olmasa bile ikincide, en çok üçüncüde Allah’ın mürşidini o kişiye göstermesini mutlaka tahakkuk ettirir.

Neticede ne olacaktır? Kişi mürşidine ulaşacaktır ve tâbiiyet tahakkuk edecektir. Kişi mürşidine tâbî olacaktır. Tâbiiyetle birlikte o kişinin ruhunun vücudundan ayrılması ve Allah’a doğru yola çıkması söz konusu olacaktır. 7-8 aylık bir devrede bu olay tahakkuk edecek, kişinin ruhu Allah’a ulaşacaktır. İşte bu nokta, o kişinin ermiş evliya olma noktasıdır. Kişi ermiştir. Nereye? Allah’a ermiştir. Ruhu Allah’a ulaşıp Allah’ın Zat’ında ifna olmuştur.

Allah razı olsun.

Benzer konular