Allah'a ulaşmak ne demektir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah'a ulaşmak ne demektir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmak ne demektir?

Allah razı olsun. Eûzu billâhi mineş şeytânir racîm Bismillâhir rahmânir rahîm.

Sevgili kardeşlerim! Allah'a insanın ruhu ulaşır. Doğar doğmaz, Allahû Tealâ bütün insanlara ruhundan üfürür. Bu ruh o kişinin vücuduna girer ve o kişinin derhal şeklini alır ve o ruhu eğer kişi Allah'a ulaştıracaksa bu ruh, o kişinin talebi üzerine Allah’a o kişinin hayattayken ulaşır ve Allah’ın Zat’ına geri döner. Eğer böyle bir şey tahakkuk etmezse, kişi ruhunu Allah’a ulaştırmayı dilememişse, böyle bir gayesi yoksa bunu gerçekleştirmemişse, ruh o kişinin vücudundan o kişi ölene kadar görevini yapmakta devam etmektedir.

Ruhun bir özelliği, dilediği an vücuttan çıkıp dilediği an tekrar vücuda geri dönebilmek imkânının sahibi olmasıdır. Bütün insanlar için Allahû Tealâ ruh üfürmesini mutlaka gerçekleştirir. Kişi doğar. Arkasından Allahû Tealâ o doğan bebeğe ruhundan üfürür ve bu üfürme, o kişinin ruhunun o kişinin vücuduna paralel bir seyirle değişimler göstermesini ifade eder. Yani bir başka ifadeyle kişinin vücudunun genel görüntüsü ne ise ruh da aynı görüntünün sahibi olarak devam eder. Yani fizik bedenin gösterdiği bütün değişimler ruhta da aynen kendisini gösterir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ sadece onların mutlu olmasını ister. Böyle bir mutluluk, bütün insanlar için hazırdır. Ama insanların nefsleri afetlerle doludur. Bu afetlerle dolu olan nefsler, güzele ulaşmak istikametinde birtakım faaliyetleri gerektiren standartları oluşturmak hedefine sahip olmalılar.

Sevgili kardeşlerim! Onlar için söz konusu olan şey, bütün insanlar için bir mutluluk hedefi tayin etmek. Hiç kimse Allah'a ulaşmayı dilemeden Allah’ın manevî dünyasına giremez. Böyle bir dilek söz konusuysa o kişi hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidini sormak mecburiyetindedir. Bu mecburiyet, o kişiyi bu hedefe ulaştırır ve kişi ruhunu Allah’a ulaştırmak üzere harekete geçer. Mürşidini sorar ve Allahû Tealâ birincide olmasa bile ikincide veya üçüncüde mutlaka o kişiye mürşidini gösterir. Buradan sonraki kesim, mürşide ulaşmaktır veya bir mürşid vekili varsa ona ulaşmaktır.

Tâbiiyet, o kişinin ruhunun Allah’a doğru yola çıkmasını ifade eder. Bütün insanlar için ruhun Allah’a ulaşması, mutlak gerekli olan bir fonksiyonel yapıyı ifade eder. Bütün insanlar için mutluluk vardır. Herkes Allah'a ulaşmayı dilediği zaman mürşidini Allah’tan soracaktır. Tâbiiyetse onun ruhunun vücudundan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkmasının mutlak sebebidir ve 7-8 aylık bir devre içinde ruh, Allah’a ulaşır.

Allah razı olsun.

Benzer konular