Allah için yaşamak deyince ne anlamalıyız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah için yaşamak deyince ne anlamalıyız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah için yaşamak deyince ne anlamalıyız?

Sevgili kardeşlerim! Allah için yaşamak başkaları için yaşamayı fiziksel bir görüntü olarak verir. Allah için yaşayan insanlar bu hedefe, Allah için yaşama hedefine hemen başlangıçta ulaşamazlar. Bir kişinin cennete girmesi; “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmayı diliyorum. Ne olur! Benim de ruhumu Sana ulaştır.” demesiyle başlar. Böyle diyen, gerçek bir taleple Allah’tan mürşidini isteyen kişi böyle bir dileğin sahibi olup da ölmüşse 1. kat cennete mutlaka girer. Yaşarsa mürşidine tâbî olur, 2. kat cennete de hak kazanır. Bir insanın Allah'a ulaşmayı dilemesi eğer 7-8 aylık bir ömrü varsa ruhunun Allah’a ulaşmasını Allahû Tealâ tarafından sağlayan bir sonuca ulaşması söz konusudur. Allah ulaştırır. Allah o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırır. İfadeyi söyleyelim. Diyor ki Allahû Tealâ:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

“Onu” demekle onun fizik vücudunu değil, onun ruhunu Kendisine ulaştırıyor Allahû Tealâ. Bütün insanlar doğduğu anda Allahû Tealâ onların her birine ruhundan üfürür. Allah’ın üfürdüğü bu ruh bütün vücudu kaplar ve vücut hangi değişikleri gösterirse göstersin, o değişikliklerin hepsinin o ruh tarafından kaplanması söz konusudur. Yani küçücük bir çocuk, bir bebekken 1.80 boyunda bir kişiye ulaşması dünyada her zaman olağan bir şeydir ve böyle bir dizaynda o kişi o cismin sahibidir; 1.80 boyunda bir insanın fizik vücudu. İşte sevgili kardeşlerim! İnsanlar için söz konusu olan şey bu hedefe ulaşmak. Allah her zaman hazırdır. İstediği şey insanların huzur ve mutluluk içinde yaşamasıdır ve Allah'a ulaşmayı dileyen insanlar mutlaka huzura ulaşırlar. 7-8 aylık bir hayatları varsa 7 tane gök katını aşan ruhları sonunda Allah’ın Zatı’na ulaşacak ve kişi ermiş evliya olacaktır. Bütün insanlar için ermiş evliya olmak her zaman mümkündür.

Allah razı olsun.

Benzer konular