Cehennemde yandıktan sonra cennete gidilmeyeceğini bir türlü anlatamadık. Bu konuyu bize tekrar anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Cehennemde yandıktan sonra cennete gidilmeyeceğini bir türlü anlatamadık. Bu konuyu bize tekrar anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cehennemde yandıktan sonra cennete gidilmeyeceğini bir türlü anlatamadık. Bu konuyu bize tekrar anlatır mısınız?

Esselâmu aleykum. Hocam, ellerinizden hasretle öperim. Allah razı olsun. Cehennemde yandıktan sonra cennete girilemeyeceğini bir türlü anlatamadık. “Böyle şey olmaz.” diyorlar, hadîsleri gösteriyorlar. Ve “İslâm âlimlerinin görüşleri böyle.” diyorlar.  Hocam ben Allah’a ulaşmayı diledim. Bundan sonraki aşamada bana dua ederseniz sevinirim. Bir de evimin, güzel bir işimin olması için dualarınıza ihtiyacım var. Ellerinizden öperim. Allah razı olsun.

Sevgili kardeşlerim, işte her zaman bu büyük yanlışı yapıyorsunuz. Hadîsler, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in irtialinden (rahmetli oluşundan) yaklaşık 200 yıl sonra toparlanmaya başlamıştır. Yani 25 yılda bir nesil geçerse, 200 senede 8 tane nesil geçmiştir. Babadan oğula anlatılanlar, ondan onun oğluna anlatılanlar, ondan onun oğluna anlatılanlar, 8 tane nesilin geçmesinden sonra yazıya dökülmüş hadisler. Ve onun için Peygamber Efendimiz diyor ki:

“Benim hadîslerim tartışılacaktır. Onun için Kur’ân’a bakın. Benim hiçbir hadîsim Kur’ân’a aykırı olamaz.”

Öyleyse böyle bir durumda onlarla tartışmayın sevgili kardeşlerim. Bizim söylediğimiz gibi 29 tane Kur’ân-ı Kerim âyet-i karimesi, cehenneme girdikten sonra bir daha çıkılmasının mümkün olmayacağını söylüyor. Ve bu soru bu konferansta bir defa daha geldi, anlattık. Maturidî’de 12 tane Kur’ân âyetinin cehenneme girdikten sonra bir daha çıkılamayacağının söyledikten ve Kur’ân âyetlerini oraya yazdıktan sonra diyor ki:  

Ama Peygamber Efendimiz (S.A.V) demiş ki:

"Cehennemde bir süre yandıktan sonra mü'minler oradan çıkacak ve cennete girecektir. Yani kalbinde zerre kadar îmânı olan kişi cehennemde yandıktan sonra mulaka cennete girer”. Hadîs-i şerif bu ama Kur’ân-ı Kerim’deki 29 tane âyet-i kerimeye ters düşüyor. Hangisi doğru acaba?  

Sevgili kardeşlerim aklınızı başınıza toplayın. Elinizde Kur’ân-ı Kerim var. Ve hem kendinize yazık ediyorsunuz, hem de bu yanlış ilimle aydınlattığınızı sandığınız, dünyasını kararttığınız insanlara.

Benzer konular