Dîni, masallar dîni haline getiren insanların sözleri hakkındaki görüşlerinizi açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Dîni, masallar dîni haline getiren insanların sözleri hakkındaki görüşlerinizi açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dîni, masallar dîni haline getiren insanların sözleri hakkındaki görüşlerinizi açıklar mısınız?

Geçenlerde bir radyoda duydum, diyorlardı ki; “Kıyâmet günü günahları sevaplarından fazla olduğunu gören mü’minler dua ederlermiş ki; ‘Allah’ım bizi cehennemine at, biz cennetini hak etmiyoruz.’ Allah da: ‘Olmaz. Siz o günahları ne kadar kendi iradenizle işlediyseniz de aslında benim irademle işlediniz haydin doğru cennete.’ dermiş.” Efendimiz, dîni, masallar dîni haline getiren bu insanların sözleri hakkındaki görüşlerinizi açıklar mısınız?

Sevgili kardeşlerim niye açıklayalım? Kur’ân-ı Kerim’le bu kadar ilişkisi olmayan insanların bu sözleri, Kur’ân-ı Kerim’in yok sayıldığı bir ortama işaret ediyor. Allahû Tealâ, Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin gideceği yerin cehennem olduğunu söylüyor.

İfade son derece açık: “Kim Allah’a ulaşmayı dilemezse onun gideceği yer, kazandıkları dereceler itibariyle cehennemdir.” Yunus Suresi 8. âyet-i kerime:

10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).

Allahû Tealâ: “Onlar Allah’ın âyetlerinden gâfildirler. Onların gidecekleri yer ateştir, cehennemdir.” diyor.
 
Kim bunlar? Bir evvelki âyetten başlarsak eğer. Allah’a ulaşmayı dilemeyenler, Allah’a mülâki olmayı dilemeyenler. Gidecekleri yer cehennemdir ebediyen de orada kalacaklardır.
 
10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

 Bunlar insanların uydurduğu masallar.

Benzer konular