Cennete hemen veya sonra giren herkes Allah’ın Zat’ını görecek midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Cennete hemen veya sonra giren herkes Allah’ın Zat’ını görecek midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cennete hemen veya sonra giren herkes Allah’ın Zat’ını görecek midir?

Sevgili kardeşlerim, cennete girmeyi bir tarafa bırakın, öldüğünüz an Allahû Tealâ’yı göreceksiniz. Kim olursa olsun. İster Allah’ın yolunda başarı kazanan birisi olsun, ister cehennemin en dibine, 7. katına girecek olan kişi olsun mutlak olarak hemen Allahû Tealâ’yı görür, ölür ölmez. Ve gördüğü anda hayatının ne kadar büyük bir yanlışlıklar dizisi halinde geçtiğini hemen idrak eder ve Allahû Tealâ’ya şunu söyler:

“Yarabbi beni tekrar yeryüzüne gönder. Gönder ki Sana ne kadar itaatkâr bir kulun olduğumu  ispat edeyim. Ve hangi resûl varsa, gidip o resûle tâbî olayım”.

Allahû Tealâ bu istikamette üç ayrı âyet-i kerime söylemektedir, aynı hüviyette. Mesalâ, o âyet-i kerimelerden bir tanesi Firavundan bahseder. Ölünce Firavun Allahû Tealâ’nın Zat’ını görür görmez diyor ki:
“Yarabbi, beni tekrar yeryüzüne gönder. Sana tekrar ne kadar itaat eden bir kul olduğumu sana ispat edeyim.” Allahû Tealâ da buyuruyor ki:

“Biz dünyada seni defaatle uyardık. Sen sözlerimizi dinlemedin. Resûlümüze (peygamber olan Hz. Musa’ya) itaat etmedin. Onun için seni (Hz. Musa’dan daha evvelki bir peygambere itaat etmediğini ifade ediyor) şu andaki secde vaziyetinde bırakacağız. Senden sonra gelecek olan bütün nesillere ibret olacaksın.”

Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de: “Böyle söyledik.” diye bu unsuru kaydetmiş. Ayrıca daha kaç tane âyet-i kerimede ölenler Allahû Tealâ’yı gördükleri zaman:

“Yarabbi bizi tekrar geri getir. Senin resûlüne tâbî olalım. Ne kadar itaatkâr bir kul olduğumuzu sana ispat edelim.” diyorlar.

Ama Allahû Tealâ diyor ki:

“Kimseyi geri göndermeyiz.”

Öyleyse herkes ölür ölmez Allahû Tealâ’yı zaten görecektir. En günahkâr olanda görecektir, Allah’ın dostları zaten görmüşlerdir. İrşad makamına ulaşan herkes, yani ruhunu, vechini yani fizik vücudunu, nefsini ve iradesini kim Allah’a teslim etmişse, iradesini teslim ettiği zaman yani Kur’ân’ın 28. basamağının 5.kademesinde mutlaka Allah’ı hayattayken görür. Hayır! bu gözlerle değil, kalbindeki gözle.
    

Benzer konular