Allah’a ulaşmayı dilemeyen, mürşidine tâbî olmayan bir kişi hacca gittiğinde bu kişinin günahları tamamen sıfırlanır mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Af ve Mağfiret » Allah’a ulaşmayı dilemeyen, mürşidine tâbî olmayan bir kişi hacca gittiğinde bu kişinin günahları tamamen sıfırlanır mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeyen, mürşidine tâbî olmayan bir kişi hacca gittiğinde bu kişinin günahları tamamen sıfırlanır mı?

Esselâmu aleykum sevgili Efendimiz, hasretle ve hürmetle gül kokan ellerinizden öperim. İzmir’e hoş geldiniz. Gönüllerimizi aydınlattınız, bizleri çok mutlu kıldınız. Allah razı olsun. Sizi çok seviyoruz (Allah sizden de razı olsun. Biz de sizleri çok seviyoruz. Hamdolsun Allahû Tealâ’ya, aramızda bir sevgi bağı var sevgili kardeşlerim). Allah’a ulaşmayı dilemeyen, mürşidine tâbî olmayan bir kişi hacca gittiğinde bu kişinin günahları tamamen sıfırlanır mı?

Hayır, o kişi sadece hac sevabı kazanır, o kadar. Hiç kimse hacca gitti diye günahları sıfırlanmaz. Bu bir hurafedir. Kur’ân-ı Kerim’de böyle bir şey yok.  

Sevgili kardeşlerim şu masalları artık unutun. Allahû Tealâ’nın Kur’ân-ı Kerim’ine bakın. Bir sürü insan, bir sürü yanlışı kendisine hedef ittihaz etmiş ve de herkese anlatmakla meşgul. Kim hacca giderse bütün günahları örtülürmüş, sıfırlanırmış. Hayır, Kur’ân-ı Kerim’de böyle bir şey yok. Hacca gitmek kişiye derecat kazandırır, o kadar. Ama onun günahlarını örtecek olan bir hüviyet hiç bir zaman olmaz bir hacca gitmekle.  

Benzer konular