Bir insan hiç haram yemeden, günah işlemeden Allah’ın her istediğini yaparak ölüyor. Ama Allah’a ulaşmayı dilemiyor. Bu insan cennete gidemez mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilememek » Bir insan hiç haram yemeden, günah işlemeden Allah’ın her istediğini yaparak ölüyor. Ama Allah’a ulaşmayı dilemiyor. Bu insan cennete gidemez mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir insan hiç haram yemeden, günah işlemeden Allah’ın her istediğini yaparak ölüyor. Ama Allah’a ulaşmayı dilemiyor. Bu insan cennete gidemez mi?

Gidemez sevgili kardeşim. Bütün bunları yapan insan, Allahû Tealâ’nın bu kadar kolay bir şeyini, Allah’ın üzerine farz kılmasına rağmen gerçekleştirmiyorsa, o zaman Allah’ın temel emrine asi olmuştur. Allahû Tealâ, o emre itaat etmeyen kişinin tam 11 açıdan cezalanacağını söylüyor. O kişinin vasıflarını veriyor Allahû Tealâ. Bir hiç sebebi ile “Ben seni Kendime ulaştıracağımı garanti ediyorum.” diyor. Dünya saadetinin yarısı demektir bu,  nefsimizin kalbi nurlanacağı için. Ahiret saadetinin tamamıdır; 3.kat cennet. Allahû Tealâ bunu garanti ediyor, diyor ki: “Bunun karşılığında sen Bana ulaşmayı dileyeceksin. Sen ulaşmayacaksın, Ben ulaştıracağım.” diyor.

Bu nasıl bir inattır ki, insanoğlu Allahû Tealâ bunu demesine rağmen, diyelim bu kardeşimiz gibi haram yemeden, günah işlemeden (böyle bir insan olmaz yeryüzünde ama öyle olduğunu düşünelim) o kişinin kazandığı bütün dereceler Allahû Tealâ tarafından yok ediliyor Allah’a ulaşmayı dilemedikçe. Amelleri heba oluyor, boşa gidiyor. Allahû Tealâ’nın sözünde hulf olmaz.

Öyleyse Allahû Tealâ ne emir vermişse, o emri yerine getirmemesi halinde kişinin cezasını açık bir şekilde yazmıştır Kur’ân-ı Kerim'e. Gerçekleştirmeyen, bu cezayı göze alarak gerçekleştirmez. Allahû Tealâ hükmünü açıkça koymuşsa, insan da bunu bilmiyorsa, bu onun ihmâlinden, teseyyübünden kaynaklanan bir şeydir.  Allah’ın âyetlerinden gâfildir. Allahû Tealâ herkese öğretilsin diye açıklamalarını yapar. Meselâ bu salonda oturanların, şu anda bulunanların hiç birisi, "Allah’a ulaşmayı dilemenin bir farz olduğunu bize söylemediler.” diyemez. Ama buna rağmen (meselâ siz) istemiyorsanız, Allahû Tealâ ulaşmayı dilemek, 11 tane faktör saydık, o zaman küfürde olursunuz, dalâlette olursunuz. O zaman şirkte olursunuz. O zaman gideceğiniz yer cehennem olur. Bütün bu faktörleri ihtar ederek Allahû Tealâ size, biz de defaatle ihtar ederek söylemişsek, siz de “Ben bunları yapmam ama gene de cennete gitmek istiyorum.” diyemezsiniz. Hüküm fermanı olan siz değilsiniz; Allah’tır. Ya emri yerine getirirsiniz, Allah’ın cennetine girersiniz. Yada getirmezsiniz ama cehenneme girersiniz. Allahû Tealâ’nın söylediği bu ise, biz sadece onun sizlere bu haberleri iletmek için vazifeli kıldığı bizde sizin gibi bir insanız, o kadar.       

Benzer konular