İnsanın daimî mutluluğu yaşaması nasıl olur? Başımızda musibetler, sıkıntılar olsa da yine de mutlu olabilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » İnsanın daimî mutluluğu yaşaması nasıl olur? Başımızda musibetler, sıkıntılar olsa da yine de mutlu olabilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanın daimî mutluluğu yaşaması nasıl olur? Başımızda musibetler, sıkıntılar olsa da yine de mutlu olabilir miyiz?

Mutlulukla zikir paralel bir seyir takip eder. Bir insan daimî zikre ulaşabilirse bu konunun üst noktasına ulaşmıştır.

Sevgili kardeşlerim! Zikir yani “Allah” kelimesinin tekrarı kalbinize Allah’ın katından mutlaka nur ulaşmasını temin eder. Nur ise nefsinizin kalbine ulaştığı zaman size büyük ferahlık verir, mutluluk verir.

Allah ile konuşabilmek Allah’ın gerçekten çok büyük bir ni’meti. O sahibimiz, O bizi yaratan, O bize mutluluğu ulaştıran Yüce Rabbimiz. Biz O’nun azatsız kölesiyiz. Sevgili kardeşlerim! Allah’ın kölesi olmak belki dünyadaki ni’metlerin en büyüğüdür. O’nunla her an konuşabilmek imkânına sahip olmak, her an etraftan gelen sualleri Allah’a ulaştırarak O’ndan alınan cevabı, suali soran kardeşimize iletmek çok büyük bir mutluluk kaynağı sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’yla beraber olan kişi, başka birinden bilgi alıp da aktaran bir kişiye hiç benzemez. O başka bir kişi, o sırada orada olmayabilir. O zaman o cevabın ulaşması mümkün değildir. Ama eğer ilişkiniz Allah ile ise dünyanın ya da kâinatın neresinde olursanız olun, her an Allah’la konuşabilirsiniz. Allah’tan ilim alabilirsiniz. Sualin cevabını ulaştırabilirsiniz. Başkaları için yaşamak ancak Allahû Tealâ’nın bu yetkileri vermesiyle gerçek hüviyetine kavuşabilir. Zaten bir insanın en mutlu noktaya ulaşması daimî zikre ulaşmasıyla paralel bir seyir takip eder. Kim daimî zikre ulaşmışsa onun nefsinin kalbi artık tamamen nurlarla dolmuştur. Bu ise onun nefsinin kalbinde afetlerin kalmamasına sebebiyet verir. Afetler yoksa o kişiye şeytanın tesiri mümkün değildir. O kişi daha ötede Allah’ın azatsız kölesi olur. Her an yapmak istedikleri şeyleri, onlar Allah’a sorarlar. Allah’tan izin alabilirlerse gerçekleştirirler. Allahû Tealâ bilir ki; onlar Kendisine en yakın olanlardır. Onlar Allah’ın bütün emirlerine hiç düşünmeden mutlak olarak tam itaatle itaat edenlerdir.

Sevgili kardeşlerim! Sizlerle beraber olmak… Şu anda ayrı ayrı 6 yer görüyoruz. Onlar da sık sık değişiyor. Çünkü bizi dinleyen sadece 6 grup değil. Allah’a şükürler olsun ki; bu görüntüleri bize ulaştıran kardeşlerimiz bunları sık sık değiştirip bütün kardeşlerimize ulaşmamızı sağlıyorlar. Sevgili kardeşlerim! Hepiniz ayrı ayrı yerlerden bizi görmek imkânına sahipsiniz. Biz de sizleri… 6 bölümlük bir yerimiz var. O 6 bölümde, 6 grubu aynı anda görebiliyoruz. Allah’a hamd olsun, şükrolsun ki; kardeşlerimiz sık sık devamlı bir şekilde değiştiriyorlar ve biz de böylece bütün grupları dünyanın neresinde olursa olsun, eğer görüntü gönderebiliyorlarsa, bütün grupları görmek imkânının sahibi oluyoruz. Allah’a şükürler olsun.

Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Suallerinize açığız inşaallah.

Allah hepinizden razı olsun.

Benzer konular