Günümüzde insanlar arasındaki sevginin azalmış olmasının nedeni nedir? Sevgi mutluluk getiriyorsa sevgimizi nasıl arttırabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Günümüzde insanlar arasındaki sevginin azalmış olmasının nedeni nedir? Sevgi mutluluk getiriyorsa sevgimizi nasıl arttırabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günümüzde insanlar arasındaki sevginin azalmış olmasının nedeni nedir? Sevgi mutluluk getiriyorsa sevgimizi nasıl arttırabiliriz?

Sevgili kardeşlerim! Bunun nedeni insanların dînden uzaklaşmasıdır. Osmanlı devrindeki dîn yaşantısıyla Cumhuriyet devrindeki dîn yaşantısını hiç kimse birbirine eşit gösteremez. Osmanlı devrinde tasavvufun dışında, hemen hemen yabancı dînlerin mensupları olanlar hariç hiç kimse yoktu. Herkes bir mürşide mutlaka tâbî olurdu. Ailenin başından sonuna kadar geçirdiği istihare mutlaka bunu gerçekleştirmelerini icap ettirirdi. Yani kısaca padişah mı diyorsunuz? Bir mürşide tâbî idi. Vezirler mi diyorsunuz? Bütün vezirler birer mürşide tâbî idiler. Hiç kimse kendi mürşidini kendisi seçemezdi. Mutlaka hacet namazını kılarlardı. Allah’tan sorarlardı mürşidlerinin kim olduğunu ve Çin’de, Yemen’de olsa ona giderlerdi ve ona teslim olurlardı. İşte bizim dîne girmemiz de böyle oldu. Biz mürşidimizi sorduk Allahû Tealâ’dan ve mürşidimizin ülkenin öbür ucunda olduğunu öğrendik ve oraya kadar gittik. Mürşidimize tâbî olduk. Bizim mürşidimiz Muhammed Raşit Hazretleri’dir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ bir mürşid tayin etmiştir. Etmemesi mümkün değildir. Allahû Tealâ’nın dizaynı ne? Dizaynı, herkesi kurtarmak. O kadar mı? Cehennemden kurtarmak mı sadece? Hayır, tam onun ötesinde bir olayla karşı karşıyayız. İnsanları bu dünya hayatında da cennetteymiş gibi yaşatmak… İşte bu tasavvuftur. Nefsinizin kalbindeki afetleri yok edecek olan faktör zikir faktörüdür. 24 saatlik bir zaman parçası içinde yüzde ne kadar zikrediyorsunuz; işte o kadar mutlu olabilirsiniz. Bunu devamlı arttırarak yaşamayı başarırsanız, bir süre sonra daimî zikre ulaşacaksınız. Bir gün büyük bir mutlulukla göreceksiniz ki; uyandığınız daman da hala zikretmeye devam ediyorsunuz. Ve o zaman dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olacaksınız sevgili kardeşlerim! Daimî zikrin sahibi olmak Allah’ın dünya üzerinde yaşayanlara en büyük hediyesi. Zikri daim; zikirle uyanmak sonra da zikirle uyumak. Uyuduğu süreç içerisinde gene iç dünyasında zikrin devamı…

Sevgili kardeşlerim! Bütün dünya için mutluluk her zaman tahakkuk edebilir. Yeter ki; insanlar Allah ile en güzel ilişkilerin içine girsinler.

Benzer konular