Takva sahibi olmak Allah’tan korkmakla mı gerçekleşir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Takva » Takva sahibi olmak Allah’tan korkmakla mı gerçekleşir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Takva sahibi olmak Allah’tan korkmakla mı gerçekleşir?

Takva sahibi olmak sadece bir korkunun eseri değildir. Takva sahibi olmanın temelinde korku değil, sevgi vardır. Korku da devreye giren faktörlerden birisidir ama önceliği sevgi alır.

Allahû Tealâ’nın istediği şey insan adı verilen ve mutlaka cemaat halinde yaşaması gereken yaratıkların, yarattığı bu grubun; hayvanları da Allah yaratmıştır, melekleri de Allah yaratmıştır. Hayvanları da yaratan Allah’tır. Melekleri de yaratan Allah’tır. Kâinatı yaratan Allah’tır. Canlısıyla cansızıyla kâinatı Allah yaratmıştır ve sevgili kardeşlerim, Allah’ın istediği tek şey vardır: Herkesin mutlu olması… Mutluluk konusunda tek bir hedef vardır: Herkesin mutlu olması. Allahû Tealâ istiyor ki; herkes mutlu olsun. En güzel kanunu da gelmiş yerleştirmiş. Çünkü mutlu edenler mutlu olanlar oluyor. Kim başkalarını mutlu etmek konusunda ne kadar büyük gayretlerin sahibi olursa, o kadar büyük mutlulukların da sahibi olur. Mutluluğunuz başkalarını mutlu etmekten geçer sevgili kardeşlerim! Hepiniz bu istikamette bir gayretin mutlaka sahibi olmalısınız ve bu gayretin sahibi olup da insanları mutlu ettikçe, kendinizin her gün biraz daha mutlu olduğunu yaşadığınız zaman Allahû Tealâ’nın niçin böyle yaptığını tam olarak idrâk etmiş olursunuz. Çünkü istiyor ki; herkes mutlu olsun. Kim başkalarını mutlu etmek için harekete geçer de bunu başarmaya başlarsa, her başardığı noktada mutlu ettiği insanla beraber kendisi de aynı seviyedeki mutluluğu yaşayacaktır.

Öyleyse elinizde sayısız imkân var. İstediğiniz kadar insana mutluluk aşılayabilirsiniz ve neden dînimizin teslim dîni olduğunu onlara anlatırsınız. İslâm dîni ruhun teslimini farz kılar. İslâm dîni fizik bedenin teslimini farz kılar. İslâm dîni nefsin teslimini farz kılar. İslâm dîni iradenin de teslimini farz kılar. Öyleyse bu emanetlerin hepsi Allah’a teslim edilmek üzere size emanet edilmiştir. Bunları gerçekleştireceksiniz ki; Allahû Tealâ sizi daha çok, daha çok, daha çok mutlu etsin.

Allah razı olsun.

Benzer konular