Allah’a davete icabet edenlere Allah’ın ne gibi bir yardımı var da bu kadar az kişi davete icabet ediyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a davete icabet edenlere Allah’ın ne gibi bir yardımı var da bu kadar az kişi davete icabet ediyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a davete icabet edenlere Allah’ın ne gibi bir yardımı var da bu kadar az kişi davete icabet ediyor?

Allah’a yaklaşım basamaklarından, 2. basmaktan 3. basamağa geçişte herkes Allah’a daveti alıyor; ama çok az kesimi davete icabet edip 3 basamağa ulaşıyor. Allah’a daveti almıyor. Allah’ın seçimini kazanıyorlar ikinci basamakta. Başlangıçta insanlar olayları yaşıyor. Olayları değerlendiriyorlar, ortaya koyuyorlar kimliklerini. Allahû Tealâ bunlardan büyük kısmını seçiyor. Seçtiklerinden küçük bir kısım Allah’a ulaşmayı diliyor.
 
“Davete icabet edip üçüncü basamağa ulaşıyor.” diyor.

Tamam, tabir doğru. Allah’a ulaşma davetine icabet edip 3. basamağa ulaşıyor.

“Bu icabet edenlerde Allah’ın ne gibi bir yardımı var da, bu kadar az kişi davete icabet ediyor.”

Bu icabet edenler, Allah’a ulaşmayı dileyenler. Allah herkese yardım eder.

“Ne gibi yardımı var?” diyor kardeşimiz.

Allahû Tealâ herkese açıklama yapar ama insanların daha evvel edindikleri bilgiler sebebiyle, onları tesir altına almış olan yanlış ilim, onların Allah’a ulaşmayı dilemelerine mani oluyor.

Biz bu kadar açık, yirmi yedi senedir bu işi anlatırız. Hâlâ insanların çok küçük bir kısmı Allah’a ulaşmayı dilemiş durumda. Bu açık bir ispatı değil mi bunun?

İcabet edenlerde Allah’ın ne gibi bir yardımı var?

Allah’ın özel bir yardımı yok. Allah herkese yardım eder. Allah’a ulamayı dilemek üzere böyle bir dilek vücuda geldiği anda, Allah onlara yardım o zaman etmeye başlıyor. Bu yardım, onlardaki bütün hassaları ve uzuvları Allah’ın istediği biçimde, Allah’a dönük şekle getiriyor.     

Benzer konular