Bakara 156, Bakara 45 ve 46'ya göre Allah'a ulaşmayı dileyip huşû sahibi olanlar, Allah için olanlardır ve Allah'a döneceklerdir diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bakara 156, Bakara 45 ve 46'ya göre Allah'a ulaşmayı dileyip huşû sahibi olanlar, Allah için olanlardır ve Allah'a döneceklerdir diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara 156, Bakara 45 ve 46'ya göre Allah'a ulaşmayı dileyip huşû sahibi olanlar, Allah için olanlardır ve Allah'a döneceklerdir diyebilir miyiz?

Bakara 45:

2/BAKARA-45: Vesteînû bis sabri ves salât(salâti), ve innehâ le kebîratun illâ alâl hâşiîn(hâşiîne).
(Allah’tan) sabırla ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Ve muhakkak ki o (hacet namazı ile Allah’a ulaştıracak mürşidini sormak), huşû sahibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir.

2/BAKARA-46: Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).
Onlar (o huşû sahipleri) ki, Rab’lerine (dünya hayatında) muhakkak mülâki olacaklarına ve (sonunda ölümle) O’na döneceklerine yakîn derecesinde inanırlar.


Diyor ki Allahû Tealâ. “Sabırla ve Hacet namazıyla Allah'tan istianeyi isteyin. Bu zor bir iştir. Ama o huşû sahipleri için zor değildir. O huşû sahipleri ki, Allah'a mülâki olacaklarına, ruhlarını ölmeden evvel Allah'a ulaştıracaklarına mutlak olarak inanırlar. Kesin şekilde (muhakkak surette) inanırlar. Ve Allah'a rücû edeceklerine de yani ruhlarını ölümden sonra da Allah'a ulaştırılacağına, gene yakın hasıl ederek kesin şekilde inanırlar." diyor Allahû Tealâ.

Öyleyse böyle bir dizaynda Allah için olmak söz konusu. “Allah’tan hacet namazını kılacaksınız ve istianeyi isteyeceksiniz." diyor Allahû Tealâ. “Ama bu zor bir iştir. Huşû sahipleri için zor değildir. Çünkü onlar Allah'a ruhlarını ölmeden evvel mutlaka Allah'a ulaştıracaklarına, mülaki kılacaklarına kesin şekilde emin olanlardır." diyor Allahû Tealâ.

Bu sualde diyor ki: "Allah'a ulaşmayı dileyip huşû sahibi olanlar, Allah için olanlardır ve Allah'a döneceklerdir." diyebilir miyiz?

Evet. Âyet-i kerime de tam bunu söylüyor. Biz Allah içiniz deyip, mutlaka O’na döneceğiz diyenler, huşû sahibi olanlar ve Allah için olanlardır. Allah'a ulaşmayı dileyip huşû sahibi olanlar, Allah için olanlardır ve Allah'a döneceklerdir.

Benzer konular