Ölmeden önce ruhun Allah'a ulaşmasından bahsediliyor. Bugüne kadar öğrendiğimiz ise, ruh bedenden çıkınca insan ölür. Acaba bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Ölmeden önce ruhun Allah'a ulaşmasından bahsediliyor. Bugüne kadar öğrendiğimiz ise, ruh bedenden çıkınca insan ölür. Acaba bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ölmeden önce ruhun Allah'a ulaşmasından bahsediliyor. Bugüne kadar öğrendiğimiz ise, ruh bedenden çıkınca insan ölür. Acaba bu konuda bizi aydınlatabilir misiniz?

Kardeşimiz gerçekten çok güzel bir noktaya temas etmiş. Dîn öğretisinde bir Allah'ın gerçekleri var; Kur’ân gerçekleri, bir de dînimize sokulan bi’datler var. İşte bu kardeşimizin söylediği şey de o, bi’dat. Kim Allah'a ulaşmayı dilerse Allahû Tealâ diyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Bu Allah'ın sözü. Allah sözünden hiçbir zaman vazgeçmez. Sözünü mutlaka gerçekleştirir. Yeter ki; kişi gerçek anlamda kalpten bir dilekle, ruhunu Allah'a ulaştırmayı dilesin.

Öyleyse bi’datleri devre dışı bırakalım, sevgili kardeşlerim! Kim Allah'ın hakikatlerinin dışında bir şeyler söylüyorsa; “Ama bana bunu falanca hoca söyledi.” falan diyorsa, diyeceksiniz ki: “Tamam! Falanca hoca sana bunları söylemiş olabilir. Ama sen bize bu konuyla alâkalı olan âyet-i göstermek mecburiyetindesin. Eğer o hoca sana böyle gösteremiyorsa, o âyeti söyleyemiyorsa, o zaman bilip bilmediği konusunda sen bir fikrin sahibi olamazsın. Allah'tan da soramadığına göre yapabileceğin hiçbir şey yok.”

Sevgili kardeşlerim! Öyleyse gereğini gerektiği şekilde yapmalıyız.

Allah razı olsun.

Benzer konular