Şeytanın en büyük tuzağı nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Şeytan » Şeytanın en büyük tuzağı nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Şeytanın en büyük tuzağı nedir?

Şeytanın en büyük tuzağı insanları Allah’a ulaşmayı dilemekten men etmesidir. Bunu insanlara, başka şeyleri sevdirmeye çalışarak yapar. Yaparsa ne olur sevgili kardeşlerim? O kişi Allah’a ulaşmayı dilemez. Dilemezse 1. kat cennetin sahibi olamaz.

Şimdi şeytanın İslâm âlemi üzerindeki en fonksiyonel sonucuna bakalım, sevgili kardeşlerim! Ne yapmış iblis? Demiş ki: “İslâm’ın şartı 5’tir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek…” Ne olmuş sevgili kardeşlerim? İslâm âlemi bu eksik inanca sarılmış ve insanlara dîn öğreten bugünkü dîn öğretmenlerimiz, insanlara İslâm’ın şartı olarak namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekât vermeyi, hacca gitmeyi, kelime-i şahadet getirmeyi öğretiyor. Öğretenler de öğretilenler de bu öğrendikleri ilimle Allah’ın cennetine giremezler.

Sevgili kardeşlerim! 1. cennet Allah’a ulaşmayı dileyenlerin cennetidir. Bir insan Allah’a ulaşmayı dilemedikçe Allah’ın 1. kat cennetine gidemez. Bir insan mürşidine tâbî olmadıkça 2. kat cennete giremez. Ruhunu Allah’a ulaştırmadıkça ki; bunun sonucu ruhunu Allah’a ulaştırmak, kim Allah’tan hacet namazını kılıp da mürşidini sormuşsa o mürşide ulaşmışsa, tâbî olmuşsa, tâbî olduğu an mutlaka ruhu vücudunu terk eder. Allah’a doğru giden kafileye katılır. 7-8 aylık bir devre içinde o ruh mutlaka Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Allah’ın Zat’ında ifna olacaktır, yok olacaktır. İşte bu o kişinin 3. kat cennete mutlak olarak gelmesidir.

Kapılar ardına kadar herkese açıktır. Kim cehenneme gitmekten korkarsa, Allah’ın cennetine girmeyi dilerse o kişinin Allah’a ulaşmayı dilemesi şarttır. Şimdi iblis nasıl bir palavra uydurmuş insanlara? Demiş ki:

-Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek; bunların hepsi farzdır.”
-Peki, ben bunların hepsini yaparsam cennete girer miyim?
-Yok, evvelâ hafif tertip cehenneme gireceksin. Ondan sonra cennete mutlaka girersin.

Sevgili kardeşlerim? Şimdi bakalım. Namaz kılmak farz mı? Farz. Oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; hepsi farz. Ama bunların hiçbirisi, bunların hepsini yapmanıza rağmen sizi cennete ulaştıramaz.

Allah’a ruhunu ulaştırmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez. Eğer Allah’a ulaşmayı dilerse Allah ona mutlaka mürşid sevgisi verecektir. O kişi hacet namazını kılıp Allah’tan mürşidini sorduğunda, Allah ona mutlaka mürşidini gösterecektir. O zaman kişi bu 2. safhadan sonra ruhunu Allah’a ulaştırması için, o mürşide tâbî olmak mecburiyetinde olduğunu bilerek gidecektir, tâbiiyetini gerçekleştirecektir. Tâbiiyetini gerçekleştirdiği anda mutlaka ruh vücuttan ayrılacak ve o sırada Allah’a doğru giden kafileye katılacaktır. Sonuç ne oldu? Sonuç o kişinin ruhunun 7-8 aylık bir devrede 7 tane gök katını aşması, Sidretül Münteha’ya ulaşması, oradan Allahû Tealâ’nın Zat’ına ulaşması ile noktalanır. Bu kişi ne olur? Ermiş evliya olur. Allah’a ulaşmayı dilemeden ölen bir kişinin cennete girmesi söz konusu değildir.

İşte sevgili kardeşlerim! İslâm âleminin en büyük kaybı buradadır. Dîn adamlarımız hâlâ ne yazık ki; onların çoğu namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmenin yeterli bir faktör olduğunu söylüyor. Ama bu 5 tane muhtevanın hiçbirisi bir insanı 1. kat cennete ulaştıramaz.

Mutlaka o kişinin Allah’a ulaşmayı dilemesi lâzım, 1. kat cennete gitmek için. Allah’a ulaşmayı dilerse ne olur? Dilerse kurtuluş mutlak olarak tahakkuk eder. O kişi Allah’a ulaşmayı dilediği anda zaten 1. kat cennetin sahibidir. Ama dilemişse, ancak o zaman Allahû Tealâ o kişiye mürşid sevgisi verir. Hacet namazını kıldırır. Hacet namazını kıldırdığında mutlaka mürşidini Allahû Tealâ o kişiye gösterir. Dikkat edin sözüme! “Mutlaka” diyorum. Allah’ın sözünde hulf olmaz. Çünkü diyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Allah’ın ulaştırması nasıl gerçekleşecek? Allah o kişiye mürşidini gösterecek. O kişi mürşidi Çin’de, Hint’te, Yemen’de, nerede olursa olsun, ona mutlaka ulaşacak, tâbiiyetini gerçekleştirecek ve tâbiiyetini gerçekleştirince ruhu mutlaka vücudundan ayrılıp o sırada Allah’a doğru giden kafileye katılacaktır. 7 tane gök katı aşılacak, 7. katta 7 tane âlemden geçilecek ve o kişinin ruhu Allahû Tealâ’nın Zat’ına ulaşacaktır; o kişi hayattayken, canlıyken. İşte o kişi ermiş evliyadır. Ruhunu Allah’a ulaştırmış, ruhu Allah’a ermiş evliyadır.

Allah razı olsun.

Benzer konular