Allah'a ulaşma dileğinin kabul olduğunu nasıl anlayabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah'a ulaşma dileğinin kabul olduğunu nasıl anlayabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşma dileğinin kabul olduğunu nasıl anlayabilirim?

Allah’a ulaşma dileği eğer kabul edilirse o kişi, çok büyük bir taleple mürşid ihtiyacı duyacaktır. Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan bu dileğini Allahû Tealâ’ya ulaştırdığında Allahû Tealâ ona mutlaka mürşidini göstermek için onun kılacağı hacet namazını bekler. Kişi boy abdesti alır. Hacet namazını kılar ve Allah’tan mürşidini sorar.

Eğer o kişi Allah’a ulaşmayı gerçekten diliyorsa, Allah’ın ona mürşid göstermemesi mümkün değildir. Mutlaka mürşidini gösterir. Kişiye düşen o mürşide ulaşıp kendisine; ‘hacet namazını kıldığını, Allah’ın onu gösterdiğini’ söyleyerek önünde diz çöküp tövbe etmek noktasına ulaşmasıyla sonuçlanır.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için bu farzdır; Allah’a ulaşmayı dilemek. Ruh Allah’ın ruhudur. Doğar doğmaz hepimize üfürülür ve bu üfürülen ruhun mutlaka dünya hayatını yaşarken Allah’a geri dönmesi Allah’ın emridir. Biliyorsunuz ki; dînimizin adı İslâm dînidir. İslâm kelimesi “silm” kökünden geliyor. İslâm ve teslim kelimesi aynı kökten gelen iki kelimedir. “Silm” kökünden geliyor ve silm’in mânâsını hepiniz biliyorsunuz. İslâm da “teslim olan” demek. Nesini teslim edecek bir insan Allah’a? Ruhunu teslim edecektir.

Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan 1. kat cennetin sahibi olmuştur. O, mürşid arayışına girer ve Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşıp tâbî olduğu zaman 2. kat cennetin sahibidir. Tâbiiyetle beraber vücudundan ayrılan ruhu Allah’a doğru yola çıkacaktır. Ulaştığı zaman 3. kat cennetin sahibi olacaktır. Fizik vücudunu teslim edecektir; 4. kat cennetin, nefsini teslim edecektir; 5. kat cennetin, muhlis olacaktır; 6. kat cennetin, iradesini de Allah’a teslim edecektir ve 7. kat cennetin sahibi olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular