Gittiğimiz bazı sohbetlerde Allah’a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar. Ancak tövbeden bahsediyorlar. Allah’a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak kişiye ne kazandırır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Gittiğimiz bazı sohbetlerde Allah’a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar. Ancak tövbeden bahsediyorlar. Allah’a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak kişiye ne kazandırır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gittiğimiz bazı sohbetlerde Allah’a ulaşmayı dilemekten bahsetmiyorlar. Ancak tövbeden bahsediyorlar. Allah’a ulaşmayı dilemeden tövbe yapmak kişiye ne kazandırır?

Bu tövbe nasıl bir tövbe, hangi tövbeyi yapıyorlar?

- Yine mürşide tâbiiyetten bahsediyorlarmış inşaallah Muhterem Efendimiz!

O kişi eğer mürşidine tâbî oluyorsa o, bunu bilen birisidir mutlaka. Ruhunun vücudundan ayrılabilmesi için mutlaka Allah’tan mürşidini sormak mecburiyetinde. Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşmak mecburiyetinde. O mürşide ulaşıp da ona tâbî olduğu takdirde ruhu vücudundan ayrılır. Herhangi bir mürşid bunu gerçekleştiremez.

Allahû Tealâ herkes için bir mürşid kılar. Bunu mutlaka boy abdesti alacak kişi, hacet namazını kılacak, Allah’tan mürşidini soracak. Birinci seferinde göstermese bile Allahû Tealâ, ikincide veya üçüncüde mutlaka gösterir. Göstermediği kimse olmamıştır şimdiye kadar, eğer o kişi görevlerini gerçekten yapmışsa. Yani hacet namazını Allah’a ulaşmayı dilemek üzere kılmışsa, mutlaka Allahû Tealâ gösterir. O zaman ulaşması lâzımgelen o mürşiddir. Tâbiiyetini oluşturduğu zaman 2. kat cennetin sahibi olur. Allah’a ulaşmayı dilediği zaman 1. kat cennetin sahibi olan bu kişi, mürşidine ulaşıp tâbî olduğu zaman 2. kat cennetin sahibi olur. Ve önemli bir olay tahakkuk eder. Ruhu vücudundan ayrılıp mutlaka Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılır. Ve bu ruh 7-8 aylık bir devre içinde Allah’ın Zat’ına ulaşır. O kişi çünkü zikirlerini zevkle huzur içinde gerçekleştirecektir.

Burada o kişinin ruhunu Allah’a ulaştıran fonksiyonel yapı zikirdir. Zikir yoksa o kişi Allah’a ulaşmayı dilemiş, mürşidine tâbî olmuşsa ama zikretmiyorsa Allahû Tealâ o kişiyi Kendisine ulaştırmaz.

Allah razı olsun.

Benzer konular