Hocalar tarafından söylenen bir hadîs varmış. Bazı ameller sebebiyle insanın amel defteri açık kalıyormuş. Böyle bir şey var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hadîs » Hocalar tarafından söylenen bir hadîs varmış. Bazı ameller sebebiyle insanın amel defteri açık kalıyormuş. Böyle bir şey var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hocalar tarafından söylenen bir hadîs varmış. Bazı ameller sebebiyle insanın amel defteri açık kalıyormuş. Böyle bir şey var mıdır?

Hocalar tarafından söylenen bir hadîs varmış. İnsan ölünce amel defteri kapanıyor. 3 tane sadakayı cariye varmış, bunlar varsa, defter açık kalıyormuş:
 
1- İlim öğretmek.
2- Hayırlı evlat yetiştirmek.
3- Müslümanlığın hizmetine bir yapı inşa etmek. 
 
Böyle bir şey var mıdır?
 
Ne yazık ki yok evlâdım. İnsanlar nerden çıkarıyorlar, nasıl uyduruyorlar bilmiyorum. Peygamber Efendimiz (S.A.V) diyor ki: “Benim hadîslerim tartışılacaktır.” Bırakınız insanların uydurduğu şeyleri! Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hadîslerine bile, adamlar uydurma hadîsler ilave ediyorlar. “Kur'ân’a bakın! Hiçbir hadîsim, Kur'ân’a aykırı olamaz.” diyor.

Allahû Tealâ’nın Kur'ân-ı Kerim’ine bakıyoruz. Allahû Tealâ diyor ki: “Biz bu Kur'ân’a her şeyi yerleştirdik, hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Ne istiyorsanız hepsi Kur'ân-ı Kerim’in içinde.”

6/EN'ÂM-38: Ve mâ min dâbbetin fîl ardı ve lâ tâirin yatîru bi cenâhayhi illâ umemun emsâlukum, mâ farratnâ fîl kitâbi min şey’in summe ilâ rabbihim yuhşerûn(yuhşerûne).
Ve yeryüzünde yürüyen hayvanlardan ve iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa (4 ayaklı) hiçbir hayvan ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki; sizin gibi ümmet olmasınlar. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonra Rab’lerine haşrolunacaklar (olunurlar).


Sevgili kardeşlerim! Kur'ân, konunun temelidir. Mutlaka meselenin çözülmesi, Kur'ân’ın hâkimiyetiyle gerçekleşir ve de safsatalar, Kur'ân hakikatlerini bozmaz. İnsanlar söylerler. Birçok insan da inanır. Tamam, söyleyenler içinde inananlar için bir şey söylemiyoruz. Nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar. Ama bunlar Kur'ân’da yok. Bir insan ölünce Kur'ân-ı Kerim amel defterinin kapandığını söylüyor. İstisnaları olsaydı, Allahû Tealâ mutlaka Kur'ân-ı Kerim’e koyardı. Öyleyse rahat rahat “Hayır!” diyoruz. Öyle bir şey söz konusu değil. Kim böyle iddianın sahibi ise, Kur'ân’dan onu ispat etmek mecburiyetindedir.

Benzer konular