"Ayı gördüğünüz gibi Rabbinizi göreceksiniz." buyurmaktadır Peygamber Efendimiz (S.A.V). Bu hadîs-i şerifin Nur 35 ile bir ilgisi var mıdır ?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hadîs » "Ayı gördüğünüz gibi Rabbinizi göreceksiniz." buyurmaktadır Peygamber Efendimiz (S.A.V). Bu hadîs-i şerifin Nur 35 ile bir ilgisi var mıdır ?
share on facebook  tweet  share on google  print  

"Ayı gördüğünüz gibi Rabbinizi göreceksiniz." buyurmaktadır Peygamber Efendimiz (S.A.V). Bu hadîs-i şerifin Nur 35 ile bir ilgisi var mıdır ?

Nur 35:

24/NÛR-35: Allâhu nûrus semâvâti vel ard(ardı), meselu nûrihî ke mişkâtin fîhâ mısbâhun, el mısbâhu fî zucâcetin, ez zucâcetu ke ennehâ kevkebun durriyyun, yûkadu min şeceratin mubâraketin zeytûnetin lâ şarkîyyetin ve lâ garbiyyetin, yekâdu zeytuhâ yudîu ve lev lem temseshu nâr(nârun), nûrun alâ nûr(nûrin), yehdîllâhu li nûrihî men yeşâu, ve yadribullâhul emsâle lin nâsi, vallâhu bi kulli şey’in alîm(alîmun).
Allah, göklerin ve yerin nuru’dur. O’nun nuru, içinde misbah (lâmba) bulunan kandil (ışık saçan bir kaynak) gibidir. Misbah, sırça (cam) içindedir. Sırça (cam), inci gibi (parlayan) yıldız gibidir. Doğuda ve batıda bulunmayan mübarek bir ağacın yağından yakılır. Onun yağı, ona ateş değmese de kendi kendine ışık verir. Nur üzerine nurdur. Allah dilediğini nuruna hidayet eder (ulaştırır). Ve Allah, insanlara örnekler verir. Ve Allah, herşeyi en iyi bilendir.


“Allah, göklerin ve yerin nuru’dur. O’nun nuru, içinde misbah (lâmba) bulunan kandil (ışık saçan bir kaynak) gibidir. Misbah, sırça içindedir (cam içindedir). Sırça (cam), inci gibi yani parlayan yıldız gibidir. Doğuda ve batıda bulunmayan mübarek bir ağacın yağından yakılır. Onun yağı, ona ateş değmese de kendi kendine ışık verir. Nur üzerine nurdur. Allah dilediğini nuruna hidayet eder (ulaştırır). Ve Allah, insanlara örnekler verir. Ve Allah, herşeyi en iyi bilendir.”

Bu âyet ile ilgisi var mı diyor.

Allahû Tealâ bir kandil gibi nurlu olduğunu söylüyor. Ve ay da güneşin ışığını yansıtan bir özellik taşıyor ve güneş gibi değil, aydınlanması hafif bir aydınlatma. Allahû Tealâ da öyle gözleri kamaştıran bir ışıkla parıldamıyor ama aydınlık bir ifade. Bu âyet ile alâkası var mı sualinin cevabı; kısmen demek söz konusu.

Benzer konular