Cehennem giren, cezasını çektikten sonra cennete gireceği söyleniyor, doğru mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Cehennem giren, cezasını çektikten sonra cennete gireceği söyleniyor, doğru mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cehennem giren, cezasını çektikten sonra cennete gireceği söyleniyor, doğru mu?

Sevgili Efendim! Diyarbakır’a hoşgeldiniz! Cehennem giren, cezasını çektikten sonra cennete gireceği söyleniyor, doğru mu?

Sevgili kardeşlerim! Baştan bu sual sorulabilseydi, size 53 tane âyet okumak isterdik. Ama bu 53 tane âyetin söylenebilmesi için, en az 15 dakika geçiyor. Hâlbuki bizim zamanımız bitti. Kur'ân-ı Kerim’de cehenneme giren bir insanın, cehennemden çıkmasının mümkün olmadığını açık bir şekilde ispat eden, tam 53 tane âyet-i kerime var. 10, 20 ve 30, 53 tane âyet-i kerime, cehenneme giren kişinin ebedîyyen (Kur'ân’da) cehennemde kalacağını söylüyor Kur'ân-ı Kerim ve bir insanın cehenneme girdikten sonra cehennemden çıkacağına dair hiçbir âyet-i kerime mevcut değil. Ve insanlar bir sürü safsatayı gerçek zannetmişler ve bunu insanlara kabul ettirmişler. En çok buna üzülüyoruz. Cehenneme giren, cehennemden çıkıp cennete giremez sevgili kardeşim. Böyle bir şey mümkün değil.

Benzer konular