Mulk Suresinin 22. âyet-i kerimesi Sıratı Mustakîm üzerine olanların hidayete erebileceğini anlatıyor diyebilir miyiz? Âyetteki yüzüstü yürüyenler Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerdir diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Mulk Suresinin 22. âyet-i kerimesi Sıratı Mustakîm üzerine olanların hidayete erebileceğini anlatıyor diyebilir miyiz? Âyetteki yüzüstü yürüyenler Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerdir diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mulk Suresinin 22. âyet-i kerimesi Sıratı Mustakîm üzerine olanların hidayete erebileceğini anlatıyor diyebilir miyiz? Âyetteki yüzüstü yürüyenler Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerdir diyebilir miyiz?

Evet, sadece Sıratı Mustakîm üzerine olanların hidayete ereceğini söylüyor. Kişi Allah’a ulaşmayı dilediği andan itibaren 1. Sıratı Mustakîm’in üzerindedir.

3- Âyetteki yüzüstü yürüyenler Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerdir diyebilir miyiz?

Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin kıyâmet günü cehenneme girişleri anlatılıyor. Sadece onlar sürünerek cehenneme gireceklerdir. Cehennemde kalacaklardır Allah’a ulaşmayı dilemeyenler. Bunun için sürünerek girilir. Cehennemin kapıları kaldırılır. Burunları mutlaka yere sürterek girerler. Cennete girecek olanlar, Allah’a ulaşmayı dileyenler, onlar uçarak girerler cehennemin içine. Cehennem kapıları deyince arkası kapalı olan bir yer düşünmeyin. Önce cehennemin avlusuna giriliyor. 10 metre, 12 metre yüksekliğinde  şeffaf kapılar, her taraf kapalı. 50 metre 100 metre genişliğinde 20 metreden daha yüksek kapılar ve oval. Yani düz inmiyor aşağı doğru, bombeli olarak iniyor. Ve ayırdığı halde, bir kapı olduğu halde cennete girecekler için kulaklardaki vakra alındığından, gözlerdeki hicab-ı mesture alındığından yani standartlar oradan geçmeye ehil olduğu için oraya geliyorlar, uçarak cehennemin  içine giriyorlar. Bütün cehennemi görüp şükürlerle, hamdlerle cehennemden ayrılıp cennete doğru yola çıkarken de yine uçarak o kapılardan geçiyorlar. Ama kulaklarında vakra olan, kalplerinde ekinnet olan, gözlerinde hicab-ı mesture olan, bütün sistemleri kapalı olan kişiler Allah’a ulaşmayı dilemeyenler, o kapılar ona göre elektronik sistemle donatılmış olduğu için insanlar oradan içeriye giremiyorlar. Mutlaka kapının yükseltilmesi, onların da burunları sürtülerek oradan cehenneme girmesi söz konusu.

Benzer konular