İnsan nasıl Allah'a ulaşmayı diler ve bu dilekten sonraki aşamalar nelerdir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » İnsan nasıl Allah'a ulaşmayı diler ve bu dilekten sonraki aşamalar nelerdir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsan nasıl Allah'a ulaşmayı diler ve bu dilekten sonraki aşamalar nelerdir?

Allah razı olsun. Bunlar 7 tane safha oluşturuyor. Allah'a ulaşmayı dilemek 1. safhadır. Bir kişi bu Allah'a ulaşmayı dilemekle kalmayacaktır. Hacet namazını kılacaktır. Allah’tan mürşidini soracaktır. Eğer o kişi gerçekten kalben Allah'a ulaşmayı dilemişse Allah ona mutlaka mürşidini gösterir. Belki 1. seferinde değil ama 2. seferinde, 3. seferinde mutlaka Allahû Tealâ ona mürşidini gösterir. Eğer o kişi kalben Allah'a ulaşmayı dilemişse, Allah onun kalbine bakar. Kalben bu dilek varsa, hiç problemi yoktur kişinin. Mutlaka hacet namazını kılmak içinden gelen bir talep olacaktır. Kılacaktır ve Allah ona mürşidini mutlaka gösterecektir. Ne olur? Mürşidine tâbî olursa ne olur? Böyle bir insan, Allah'a ulaşmayı dileyen bir insan mürşidine tabi olduğu zaman mutlaka ruhu vücudundan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılır. İşte bu kafile 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. kata ulaşacaktır. 7 gök katına onları birer birer geçerek, onlardan faydalanmış olarak hedefine ulaşacaktır ve buradan Sidretül Münteha’ya yükselecektir. Allah’ın Zatı’na ruhu ulaşacaktır. İşte sevgili kardeşlerim, bu Allah’ın Zatı’na ulaşma müessessi 1 günde, 2 günde vücuda gelecek olan bir olay değildir. Bir hayli kişiyi, normal standartlarda 7 ay süren bir Allah’a ulaşma standardına ulaştıracaktır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ herkesin cennete girmesini ister. Onun için önce Tevrat’ı indirmiş Hz. Musa’ya. Sonra İncil’i indirmiş Hz. İsa’ya. En sonra Kur’ân-ı Kerim’i indirmiş Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’e. Onlar peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz son peygamberdir. Onun için ona “hatemen nebîyyin” denir. Yani nebîlerin, peygamberlerin hitam bulduğu peygamber, sona erdiği peygamber. O’nunla sona ermiştir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz Son Peygamberdir. Peygamberlik O’nunla birlikte son bulmuştur. Onsan sonra artık bir peygamber gelmeyecektir. Nitekim de böyle bir şey söz konusu olmamıştır bugüne kadar. Bundan sonra da olması söz konusu değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular