Bazı kişiler; "Cennete girmek için İslâm’ın 5 şartı yeterli." diyorlar. Ama biz de mutlaka ruhun Allah’a ulaştırılması dileğinin olması lâzımgeldiğini öğrendik. Bu konuyu açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bazı kişiler; "Cennete girmek için İslâm’ın 5 şartı yeterli." diyorlar. Ama biz de mutlaka ruhun Allah’a ulaştırılması dileğinin olması lâzımgeldiğini öğrendik. Bu konuyu açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bazı kişiler; "Cennete girmek için İslâm’ın 5 şartı yeterli." diyorlar. Ama biz de mutlaka ruhun Allah’a ulaştırılması dileğinin olması lâzımgeldiğini öğrendik. Bu konuyu açıklayabilir misiniz?

Sevgili kardeşlerim! Bir insanın 1. kat cennete ulaşması için mutlaka Allah'a ulaşmayı dilemesi şarttır. Böyle bir talebi yoksa kişinin, o kişi hedeflere ulaşamaz. Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişi hedeflerine ulaşamaz. 7 tane cennet Allahû Tealâ yaratmış ve yarattığı 7 kat cennete 7 tane safha koymuş.

• Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girer.
• Mürşidine tâbî olan ve ölen bir kişi 2. kat cennete girer. Bu, onun ruhunun Allah’a ulaşmasını sağlayan bir husustur.
• Ulaştığı zaman, onun ruhu Allah’a ulaştığı zaman bu kişi 3. kat cennetin sahibidir.
• Daha sonra fizik vücudunu teslim edecektir; 4. kat cennetin sahibi olacaktır.
• Daha sonra nefsini teslim edecektir; 5. kat cennetin sahibi olacaktır.
• Daha sonra muhlis olacaktır; 6. kat cennetin sahibi olacaktır.
• En son da bu kişi iradesini de Allah’a teslim edecektir ve 7. kat cennetin de sahibi olacaktır.

Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim’de bunları çok açık bir şekilde yerli yerine oturmuş ve 7 tane cennet var, 7 tane de kademe var. Her birine bir cennet düşüyor. Kişinin Allah’a olan yakınlığı arttıkça ki; bu nefsinin kalbindeki nurların çoğalmasıyla, neticede daimî zikre ulaşmasıyla hedefine doğru yaklaşır. O insanın ruhu, vechi, nefsi ve iradesi Allah’a birer birer teslim olacaktır.

Nefsin ve iradenin teslimi daimî zikirle mümkündür. Daimî zikre ulaşamayan bir kişi nefsini Allah’a teslim edemez, iradesini de Allah’a teslim edemez.

Allah razı olsun.

Benzer konular