İslâm’ın 5 şartını yerine getiren kişi Allah'a ulaşmayı dilemiş oluyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » İslâm’ın 5 şartını yerine getiren kişi Allah'a ulaşmayı dilemiş oluyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm’ın 5 şartını yerine getiren kişi Allah'a ulaşmayı dilemiş oluyor mu?

Hayır, olmuyor. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek İslâm’ın 5 şartıdır. Dikkat edin sevgili kardeşlerim! Bunların arasında Allah'a ulaşmayı dilemek yok. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek, Allah'a ulaşmayı dilemeyi ihtiva etmiyor. Bu İslâm’ın 5 şartında bu şart yok; Allah'a ulaşmayı dileme şartı yok. Mürşide tâbiiyet de haliyle yok.

Ama bu şartlar içinde hedefe hiçbir zaman ulaşmayacak olan bu kişi Allah’tan mürşidini sorarsa; boy abdesti alıp, hacet namazını kılıp, Allah’tan mürşidini Allah’tan mürşidini sorarsa Allah’ın kendisine gösterdiği mürşide ulaşır da ona tâbî olursa, tâbî olduğu anda ruhu vücudundan ayrılacaktır. Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılacaktır. Kişi, kendisinde üst seviye bir zikir yapma ihtiyacı duyacaktır ve bu, ona sadece mutluluk verecektir. Namazını kılarken daha bir huşû içinde, daha bir mutlulukla kılacaktır. Allah ile olan ilişkilerinde adım adım daha ileriye gidecektir. Zikrini giderek arttırdığı cihetle, nefsinin afetleri azaldığı için ve nefsin afetlerinin daha daha azalması onun daha sonra ruhunu Allah’a teslim etmesini, arkasından fizik bedenini teslim etmesini, arksından daimî zikirle nefsini de Allah’a teslim etmesini sağlayabilir.

Sevgili kardeşlerim! Gayret eden bir insan bunların hepsine ulaşabilir. Bunların hepsine ulaşmak için ‘Allah’tan mürşidini sorup, o mürşide ulaşıp tâbî olmak’ temel şartı oluşturuyor. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan ruhunu Allah’a ulaştıramaz. Bundan sonraki teslimlerin de hiç birini yapamaz.

Allah razı olsun.

Benzer konular