Allah'a ulaşmayı dileyip, mürşidine tâbî olan bir müride düşen; olaylar karşısında kendi yorumlarını bırakması ve mürşidinin sözlerine tam teslim olması mıdır? Bu konuyu sizden öğrenebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah'a ulaşmayı dileyip, mürşidine tâbî olan bir müride düşen; olaylar karşısında kendi yorumlarını bırakması ve mürşidinin sözlerine tam teslim olması mıdır? Bu konuyu sizden öğrenebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dileyip, mürşidine tâbî olan bir müride düşen; olaylar karşısında kendi yorumlarını bırakması ve mürşidinin sözlerine tam teslim olması mıdır? Bu konuyu sizden öğrenebilir miyiz?

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ kurtuluşu emrediyor. Herkes Allah'a ulaşmayı dilemelidir. Herkes ruhunu Allah’a ulaştırmayı dilemeli ve en azından bunu gerçekleştirmeye çalışmalıdır ki; bu dünyadaki en kolay işlerden biridir. Neden? Çünkü Allahû Tealâ’nın sözü var. Diyor ki:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.”

O zaman o kişinin ulaşmak için belirli bir zikir seviyesine ulaşması lâzım. O zikir seviyesine Allahû Tealâ onu ulaştırır ve o kişiyi mutlaka ruhen kendisine ulaştırır. İşte bu o kişinin ermiş evliya olması demektir. Ermiş evliya olmak, ruhunu dünya hayatını yaşarken Allah’a ulaştırmak demektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular