Mürşidsiz bir dîn yaşamak ne derece mümkündür?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Mürşidsiz bir dîn yaşamak ne derece mümkündür?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşidsiz bir dîn yaşamak ne derece mümkündür?

Mürşidsiz bir dîn yaşamak mümkün değildir.

Kişi Allah'a ulaşmayı dilemedikçe ki; bu, bir mürşid eliyle tahakkuk edebilir. Çünkü arkasından mürşide tâbiiyet gelecektir. Eğer öyle bir talebi yoksa kişinin, Allah'a ulaşmayı dilememişse o kişi 1. kat cennete giremez sevgili kardeşlerim! İşte koskocaman bir İslâm âleminde İslâm’ın 5 şartını tatbik etmekle kurtulacağını zannetmek, bu noktadan bir büyük problemdir.

* Allah'a ulaşmayı dilemek de farzdır.
* Mürşidine tâbiiyet de farzdır.
* Ruhun Allah’a ulaşması da farzdır.
* Fizik bedenin teslimi de farzdır.
* Nefsin teslimi de farzdır.
* Muhlis olmak da farzdır.
* İradesini Allah’a teslim etmek de farzdır.

Tam 7 tane safha; hepsi farz. Ama İslâm’ın 5 şartına baktığımız zaman, bu farzlardan hiç birisi yok. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Bunların hepsi de farz; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek ama kimseyi kurtaramıyor. İşte İslâm âleminin başına örülen en büyük tuzak budur. İnsanlar; “Ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, zekât veriyorum, hacca gidiyorum, kelime-i şahadet de getiriyorum. Öyleyse ben mutlaka cennete giderim.” diyen bir insan bilsin ki; gidemez. Bir defa daha söylüyorum:

* Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez.
* Mürşidine tâbî olmayan bir kişi 2. kat cennete giremez.
* Ruhunu Allah’a ulaştırmayan bir insan 3. kat cennete giremez.
* Fizik vücudunu Allah’a teslim etmeyen bir insan 4. kat cennete giremez.
* Nefsini teslim etmeyen insan 5. kat cennete girmez.
* Muhlis olmayan kişi 6. kat cennete giremez.
* İradesini Allah’a teslim edemeyen kişi 7. kat cennete giremez.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, insanlara müjde verin. İnsanları mutlu edin. Deyin ki: “Sen Allah'a ulaşmayı dile! Dileyip de ölsen, Allahû Tealâ seni 1. kat cennetine mutlaka alır. Ama yaşarsan, o zaman Allahû Tealâ sana mürşid sevgisi verecektir. Hacet namazını kıldığın zaman, mutlaka sana uygun bir mürşidi Allahû Tealâ gösterecektir. Kişi mürşidini hacet namazını kılıp öğrenmiş, ona ulaşıp tâbî olmuş. 2. kat cennetin sahibidir, ruhu vücudundan ayrılır. Allah’a doğru yola çıkar. O ruh 7-8 ayda Allah’ın Zatı’na ulaşacaktır. Ulaştığı an kişi 3. kat cennetin sahibidir. Buraya kadar olanını Allahû Tealâ garanti ediyor. Çünkü buyuruyor ki:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor. Yani “O kişinin ruhunu Ben, Kendime ulaştırırım.” diyor.

O kişi Allah'a ulaşmayı dilediği zaman, 1. kat cennetin sahibi olmuştur ve ruhu, vücudunu terk edip Allah’a doğru yola çıkmıştır, mürşidine tâbî olduğu zaman. Allah'a ulaşmayı dileyen ve ölen bir kişi, 1. kat cennetin sahibi olarak ölür. Eğer bu kişi Allah’tan mürşidini sormuşsa, Allah ona göstermişse, ona ulaşıp da tâbî olmuşsa, öyle ölmüşse 2. kat cennetin sahibi olarak ölür. Yaşarsa, bu kişi mutlaka ruhunu Allah’a ulaştıracaktır. Ermiş evliya olacaktır, ruhu Allah’a ermiş, Allah’a ulaşmış kişi; 3. kat cennetin sahibi olacaktır. Yaşarsa, fizik vücudunu teslim edecektir; 4. kat cennetin sahibi olacaktır. Nefsini teslim edecektir, daimî zikre ulaşıp. Nefsini teslim edecektir; 5. kat cennetin sahibi olacaktır. Sonra muhlis olacaktır; 6. kat cennetin sahibi olacaktır. İradesini Allah’a teslim edecektir; 7. kat cennetin sahibi olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular