Allah’ı nasıl sevebiliriz? O’na sevgimizi nasıl gösterebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’ı nasıl sevebiliriz? O’na sevgimizi nasıl gösterebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’ı nasıl sevebiliriz? O’na sevgimizi nasıl gösterebiliriz?

Allah’ın emirlerini yerine getirerek… Şimdi İslâm âleminin en büyük problemi İslâm’ın 5 şartıdır. Namaz kılmak da farzdır, oruç tutmak da farzdır, zekât vermek de farzdır, hacca gitmek de farzdır, kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Ama bunlar hiç kimseyi cehennemden kurtaramaz ve dîn adamlarımız, “Bunlar yapıldığı takdirde mutlaka cennete girilir.” diye bir iddianın sahipleri. Ama bu iddia Kur’ân-ı Kerim’e hiç uymuyor.

Sevgili kardeşlerim! Kur’ân-ı Kerim’deki dizayna baktığımız zaman, demin size anlattığımız muhteva çıkıyor ortaya. Allah'a ulaşmayı dileyip ölen bir kişi 1. kat cennete girebilir. İslâm’ın 5 şartı Allah'a ulaşmayı dilemeyi gerektirmiyor. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; hepsi farz. Ama Allah'a ulaşmayı dilemek yok.

Sevgili kardeşlerimiz! Bu Allah'a ulaşmayı dilemekten sonra ‘ruhun Allah’a ulaşması’ geliyor. Fizik bedenin Allah’a teslimi geliyor. Nefsin Allah’a teslimi geliyor. İradenin Allah’a telsimi geliyor ve teslimlerin mahiyeti çıkıyor ortaya. İslâm kelimesi de teslim kelimesi de “silm” kökünden geliyor. İslâm “Allah’a teslim olan” demektir. Koskoca bir İslâm âlemi İslâm’ın 5 şartına endekslenmiş durumda. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek… Bunları yapmakla hiç kimse hiçbir şeyini Allah’a teslim etmiş olmaz ve bu İslâm’ın 5 şartını yerine getirmiş olan insanlar eğer kurtulacaklarını zannediyorlarsa büyük bir aldanışın içindeler.

• Allah'a ulaşmayı dilemeden hiç kimse 1. kat cennete giremez.
• Mürşide tâbî olmadan hiç kimse 2. kat cennetin sahibi olamaz ki; ancak bu tâbiiyetle ruh vücuttan ayrılacaktır, Allah’a ulaşacaktır. Otomatik olarak Allahû Tealâ Kendisine ulaştırır. O kişiye zikir sevgisini veren Allah’tır. Namaz sevgisini veren Allah’tır.
• Ama bu standartlara sahip olması gerekir kişinin ve de bir kişinin 3. kat cennete girebilmesi mutlaka mürşidine tâbiiyetten sonra o kişinin ruhunun 7-8 aylık bir devrede Allah’a ulaşmasıyla yani ermiş evliya olmasıyla mümkündür.
• Sonrası fizik vücudun teslimi 4. kat cennet,
• Nefsin teslimi 5. kat cennet,
• Muhlis olmak 6. kat cennet,
• İradeyi Allah’a teslim etmek, 7. kat cennet ile kişiyi mükâfatlandırır.

Allah razı olsun.

Benzer konular