Nefsimizi nasıl terbiye edebiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Nefsimizi nasıl terbiye edebiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nefsimizi nasıl terbiye edebiliriz?

Nefsin terbiyesinin tek bir unsuru var. Adına zikir diyoruz. “Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesli zikir veya sessiz zikir veya dilimizi de kımıldatmadan, elimizi de oynatmadan hafî zikir yani gizli zikir…

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ istediği şey açık ve kesin. İstiyor ki; herkes mutlu olsun. Kanunlarını koymuş. O kadar kolay kanunlar koymuş ki; herkes Allah’ın cennetine girebilir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ diyor ki: “Bana ulaşmayı dileyin.” “Eğer gerçekten dilemişseniz Ben sizi 1. kat cennetime alırım.” diyor. “Bunun göstergesini de size veririm.” diyor. “Çünkü eğer Bana ulaşmayı dilerseniz Ben size mürşid sevgisi veririm. O zaman ona ulaştırırım da ve tâbî olursunuz. Bu ise sizin 2. kat cenneti kazanmanız demektir. Eğer Allah'a ulaşmayı dilememiş olsaydınız Biz sizi bu noktaya getirmezdik.”

Kişinin içinde Allah'a ulaşmayı dilemek varsa, o zaman Allahû Tealâ onu mutlaka Kendisine ulaştırır. Bu demektir ki; o kişi yaşarsa mutlaka 3. kat cennetin sahibi olur. Mürşidine tâbî olur; 2. kat cennetin sahibidir.

Allah'a ulaşmayı diler; 1. kat cennetin sahibidir. Mürşidine tâbî olur; 2. kat cennetin sahibi olur. Ruhu vücudundan ayrılır ve Allahû Tealâ’ya 7-8 aylık bir devrede ulaşır. Ulaşınca ermiş evliya olur.

Allah razı olsun.

Herkes için geçerlidir.

Benzer konular