Her “Allah” diyen için Allah’tan kişinin kalbine nur mutlaka gelir mi? Kişinin kalbinde Allah'a ulaşma talebi bu şekilde oluşur mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Her “Allah” diyen için Allah’tan kişinin kalbine nur mutlaka gelir mi? Kişinin kalbinde Allah'a ulaşma talebi bu şekilde oluşur mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Her “Allah” diyen için Allah’tan kişinin kalbine nur mutlaka gelir mi? Kişinin kalbinde Allah'a ulaşma talebi bu şekilde oluşur mu?

“Allah” kelimesini “Allah, Allah, Allah, Allah” diye arka arkaya devam ettiren bir kişi için bu geçerlidir. Böyle olan insanlar “Allah, Allah, Allah” diye konuşmalarına, zikirlerine devam ederlerken huzurla bunu yaparlar. Mutlulukla yaparlar ve uzun da sürer böyle bir standart içinde görevlerini yapmaları.

Bir de gerçekten bu talep henüz kalplerine yerleşmemiş olanlar söz konusudur. Onlar da “Allah, Allah” diye başlarlar. Ama kısa bir zaman sonra bakarsınız, başka düşünceler kafalarını almıştır ve devam edememektedirler. Böyle olan kişiler hemen vaziyeti fark edip tekrar zikre başlamalıdırlar. Başlarlarsa ne olur? Bir süre daha zikirleri devam eder. Yeniden bir duraklama olduğunda aynı şeyi gene yapabilirler. Ama sevgili kardeşlerim! Mutlu olurlar. Kim “Allah” kelimesini “Allah, Allah, Allah” diye sesle veya sessiz, bazen dilinizi de oynatmaksızın gene sessiz yaparsa geçerlidir. Allahû Tealâ hepsini bilir ve o kişi derecat kazanır. Önemli mi derecat kazanmamız? Elbette. Cennetle cehennemi ayıran şey kazandığımız derecelerin kaybettiğimiz derecelerden fazla olması veya kazandığımız derecelerin kaybettiklerimizden eksik olmasına bağlı. O zaman yapmamız lâzımgelen şey belli değil mi sevgili kardeşlerim?

Allah razı olsun.

Benzer konular