İnsan belli bir yaştan sonra tövbe ederse ve namaza başlarsa daha önce kılmadığı namazların kazasını nasıl yapabilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Tövbe » İnsan belli bir yaştan sonra tövbe ederse ve namaza başlarsa daha önce kılmadığı namazların kazasını nasıl yapabilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsan belli bir yaştan sonra tövbe ederse ve namaza başlarsa daha önce kılmadığı namazların kazasını nasıl yapabilir?

Bunun kazasını yapması Allahû Tealâ tarafından çok hızlı bir statü taşımıyor. Yani; “Şu kadar bir zaman içinde bu tahakkuk edecektir.” diye bir işaret yok Kur’an-ı Kerim’de. Ama bu kişi eğer zikirlerini arttırırsa, zikirlerini artırması onun kaybettiği derecelere yavaş yavaş yaklaşmasını ve neticede de kaybettiği derecelerden daha öteye geçmesini temin edecektir mutlaka. İşte sonuç bu kadar basit ve kolay.

Bütün insanlar aslında Allah’ın cennetine girebilir. Yeter ki; kendilerine düşen görevi yerine getirsinler. Zaten bir insan Allah’a ulaşmayı diledikten sonra, eğer bu dilek gerçekse Allah ona mutlaka mürşid sevgisi verir. Tâbiiyetini de gerçekleştirir kişi ve böylece 3. kat cennetin de sahibi olur. Ruhu vücudundan ayrıldıktan sonra zikir sevgisi artacaktır, namaz sevgisi artacaktır ve bu kişi görevlerini gerekli boyutta gerçekleştirdiği için, ruhu mutlaka 7-8 aylık bir devrede Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Ve bu kişinin ermiş evliya olması, o kişinin tâbiiyetinden sonraki 7-8 aylık ömrünün var olmasıyla paralel bir seyir takip eder. Eğer o kişi Allah’a ulaşmayı gerçekten dilemişse Allah ona mutlaka mürşidini göstermiştir. O kişi, o mürşide gidip tâbî olmuştur. Tâbiiyetinden sonra geçen süre 7-8 aylık bir zaman parçasıdır. Bu 7 tane gök katının aşılmasına, 7. gök katında 7 tane âlemden geçilmesine ve dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşılmasına bağlıdır.

Allah razı olsun.

Benzer konular